Tέλος από το AfD η συμπρόεδρος Φράουκε Πέτρι – Από το ακροδεξιό κόμμα φεύγει και ο σύζυγός της

Είναι η πρώτη παραίτηση επικεφαλής κόμματος μετά τις γερμανικές εκλογές

Από το ακροδεξιό κόμμα AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») αποχωρεί μόλις δυο ημέρες μετά τις γερμανικές εκλογές, η Φράουκε Πέτρι.

Πρόκειται για την συμπρόεδρο του AfD, η οποία ανακοίνωσε σήμερα από τη Δρέσδη, την αποχώρηση της, χωρίς ωστόσο να ορίσει την ακριβή ημερομηνία της απομάκρυνσής της.

Να σημειώσουμε, ότι η ανακοίνωση της Πέτρι, έγινε μόλις μια ημέρα αφότου δήλωσε πως φεύγει από τον κοινοβουλευτική ομάδα του ακροδεξιού κόμματος, κάτι που πυροδότησε τις ασφυκτικές πιέσεις από πρωτοκλασάτα στελέχη, τα οποία της έδειξαν την πόρτα εξόδου.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Φράουκε Πέτρι αρχικά από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και εν συνεχεία από τους κόλπους του κόμματος, τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «πραξικόπημα», με τη Bild να αναφέρει πως μαζί με την συμπρόεδρο του AfD φεύγει και ο σύζυγός της, Μάρκους Πρέτσελ, επικεφαλής της Κ.Ο στην Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία.

H Πέτρι σχεδιάζει πιθανότατα να δώσει σάρκα και οστά σ΄ένα νέο Afd, πιο μετριοπαθές από το υπάρχον και μάλιστα στο πλευρό της θα έχει τη σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η Φράουκε Πέτρι η οποία σπούδασε χημικός και είναι μητέρα 5 παιδιών, εξελέγη με απευθείας ψήφο στη Σαξονία, το κρατίδιο που διέπρεψε στις γερμανικές εκλογές.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η συμπρόεδρος του AfD υπήρξε μια από τις πλέον εξέχουσες πολιτικές φιγούρες του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο κατάφερε να μπει για πρώτη φορά στη γερμανική βουλή με 12,6% μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

Πηγή φώτο / video: Αssociated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top