Νέο επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας: Η Ουάσινγκτον απαντά στην «κήρυξη πολέμου»

«Ο αμερικανικός στρατός θα αναλάβει όλες τις ενέργειες για να είμαστε σίγουροι ότι προστατεύουμε τους συμμάχους και τη χώρα μας» τόνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Συνεχίζεται ο "¨πόλεμος" ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας

Η πολεμική ρητορική ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ… καλά κρατεί.

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγ, ο οποίος είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στη χώρα του, ο Λευκός Οίκος απάντησε, κάνοντας λόγο για «παράλογο ισχυρισμό».

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, τόνισε πως «ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα κατά την ομιλία που εκφώνησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών. Δεν έχουμε κηρύξει πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα και ειλικρινά αυτός ο ισχυρισμός είναι παράλογος».

Σε ό,τι αφορά την ανοιχτή απειλή της Πιονγιάνγκ για την κατάρριψη αμερικανικών βομβαρδιστικών, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε:

«Ποτέ δεν είναι είναι σωστό μια χώρα να καταρρίπτει αεροσκάφη άλλου κράτους, που βρίσκονται σε διεθνή εναέριο χώρο. Ο στόχος μας παραμένει ίδιος. Συνεχίζουμε να επιζητούμε την ειρηνική απο-πυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου μέσω των μέγιστων οικονομικών και διπλωματικών πιέσεων».

Να σημειώσουμε, ότι νωρίτερα ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας είχε κάνει λόγο μέχρι και για αντίμετρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ μας κήρυξε πόλεμο - Θα καταρρίψουμε μαχητικά των ΗΠΑ

H ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Πριν από τις δηλώσεις της Σάντερς όμως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προειδοποιήσει τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές:

«Ο αμερικανικός στρατός θα αναλάβει όλες τις ενέργειες για να είμαστε σίγουροι ότι προστατεύουμε τους συμμάχους και τη χώρα μας. Αν η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, θα σιγουρευτούμε ότι παράσχουμε επιλογές στον πρόεδρο για να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρομπ Μάνινγκ.

«Καθήκον μας είναι να είμαστε σίγουροι ότι ο πρόεδρος έχει όλες τις στρατιωτικές επιλογές. Εχουμε μεγάλο ''οπλοστάσιο'' στρατιωτικών επιλογών για τον πρόεδρο, ώστε να αποφασίσει πώς θέλει να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα και το καθεστώς. Είμαστε έτοιμοι να μαχηθούμε απόψε», κατέληξε.


Πηγή φώτο: Αssociated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top