Προειδοποίηση Γιλντιρίμ: «Η επιμονή για δημοψήφισμα προετοίμασε το έδαφος για διαμάχες»

«Δεν θα δέσουμε τα χέρια μας και θα περιμένουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός

«Δεν θα δέσουμε τα χέρια μας και θα περιμένουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέροντας ότι η επιμονή του βορείου Ιράκ για δημοψήφισμα προετοιμάζει το έδαφος για διαμάχες. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από πέντε τουρκικά κανάλια, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

«Θα κινηθούμε από δω και πέρα έχοντας συνομιλητή μας την κεντρική κυβέρνηση Ιράκ. Η επιμονή για δημοψήφισμα προετοίμασε το έδαφος για διαμάχες. Πλέον το χθες δεν υπάρχει, σήμερα άλλαξαν όλα. Δεν δεχόμαστε αλλαγή στα σύνορά μας. Λαμβάνουμε μέτρα για την ασφάλεια της χώρας μας. Δεν μπαίνουμε σε πόλεμο», ανέφερε.

Όσον αφορά τις κυρώσεις που σκέφτεται η Τουρκία, είπε ότι θα ληφθούν μέτρα τόσο στις συνοριακές πύλες, όσο και εναέριο χώρο, ενώ θα ενισχύσει το διάλογο με τη Βαγδάτη. 

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η καλή μας διάθεση απέναντι στην κουρδική διοίκηση», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός που πρόσθεσε ότι ήδη εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία προς τους Τούρκους πολίτες. «Αν ξεκινήσει πάλι σφαγή εναντίον των Τουρκομάνων στο βόρειο Ιράκ, κανείς να μην περιμένει ότι θα μείνουμε άπραγοι»

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top