Απειλή Ερντογάν προς τον Κούρδο ηγέτη: «Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά»

«Το δημοψήφισμα είναι άνευ ισχύος και απαράδεκτο» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος

«Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά…», είναι το μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς τον Κούρδο ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί λέγοντας ότι μπορούν να στείλουν τα στρατεύματά τους στο βόρειο Ιράκ όπως έκαναν και με τη Συρία. Ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν κλείσει τα σύνορα με το Ιράκ και μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα λάβουν και άλλα μέτρα. 

Σε ομιλία του σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ολες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για το Ιράκ και τη Συρία. «Όπως κάναμε και καθαρίσαμε μία περιοχή 2.000 τ.μ. από τον ISIS στη Συρία, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στο Ιράκ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η απόφαση του Βορείου Ιράκ  μυρίζει καιροσκοπισμό, πρσθέτοντας πως το δημοψήφισμα είναι απαράδεκτο. «Σταθήκαμε στο πλευρό τους στις πιο δύσκολες στιγμές. Η περιοχή δεν είναι μονάχα τόπος επιβίωσης μιας νομάδας. Το δημοψήφισμα είναι άνευ ισχύος και απαράδεκτο, χωρίς καν να κοιτάξουμε το αποτέλεσμά του».

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα πάρει η Τουρκία εναντίον του Βορείου Ιράκ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα κλείσουν οι διελεύσεις. «Να δούμε τώρα πως και από πού θα διοχετεύει και θα πουλά πετρέλαιο η διοίκηση στο βόρειο Ιράκ. Για μας είναι μία βαλβίδα. Την κλείνουμε και τελειώνει εκεί το θέμα», είπε.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν η προσπάθεια του Μπαρζανί να θέσει υπό τον έλεγχο του την περιοχή, θα δημιουργήσει νέες συγκρούσεις, νέες τραγωδίες και νέες σφαγές που θα διαρκέσουν για χρόνια ολόκληρα. 

 

Tης Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη.

 

Πηγή φώτο: Associated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top