«Παραλύει» η Γαλλία - Οι επαγγελματίες οδηγοί μπλοκάρουν τους δρόμους σε όλη τη χώρα κατά του εργασιακού νόμου του Macron

Δείτε τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Δεναξά

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης που επικύρωσε ο Emmanuel Macron μπαίνουν από σήμερα οι επαγγελματίες οδηγοί, που από το πρωί έχουν διακόψει την κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες παραλύοντας τη ζωή στη χώρα.

Επαγγελματίες οδηγοί διαδηλώνουν σε όλη τη Γαλλία στήνοντας οδοφράγματα και εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα στων συνδικάτων CZT και Force Ouvrière, τάσσονται κατά της μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας.

Μάλιστα, έχουν στήσει οδοφράγματα ακόμη και έξω από διυλιστήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον κίνδυνος έλλειψης καυσίμων. Ήδη 57 πρατήρια βενζίνης έχουν κλείσει, καθώς αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Οι οδηγοί δεν κάνουν βήμα πίσω όσο, όπως λένε, «δεν έχουν κάτι σίγουρο». Ακόμη, ασκούν κριτική στο Γάλλο πρόεδρο, καθώς, όπως υποστηρίζουν,«δεν ψήφισαν έναν πρόεδρο και καλά προερχόμενο από την Αριστερά που παρεκκλίνει προς τα Δεξιά και που αγγίζει τον κώδικα εργασίας, τον οποίο οι παλαιότεροι αγωνίστηκαν για να έχουν».

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στα καύσιμα, οι κυβέρνηση τοποθέτησε αστυνομικές δυνάμεις έξω από ορισμένες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η εργασιακή μεταρρύθμιση αναμένεται να γίνει Νόμος τις επόμενες μέρες, καθώς ο Macron υπέγραψε 5 διατάγματα την Παρασκευή στην πρώτη μεγάλη οικονομική μεταρρύθμιση από τότε που ανέλαβε την εξουσία το Μάιο.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top