Ο Τραμπ απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες της Βόρειας Κορέας, του Τσαντ και της Βενεζουέλας

Χαμός με αθλητές που άκουσαν τον εθνικό ύμνο γονατιστοί

Δεν έχουν τέλος οι απαγορεύσεις που θέτει ο Ντόναλντ Τραμπ. Στο στόχαστρό του μπήκαν τώρα οι πολίτες της Βόρειας Κορέας, του Τσαντ και της Βενεζουέλας στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ με νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα, το οποίο αφορά επίσης τους υπηκόους του Ιράν, της Λιβύης, της Συρίας, της Υεμένης και της Σομαλίας.

Το νέο αντιμεταναστευτικό αυτό διάταγμα έκανε γνωστό ο ίδιος ο Τραμπ μέσω Twitter, ενώ από τον κατάλογο των χωρών στους πολίτες των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ βγήκε το Σουδάν.

Η νέα απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 18 Οκτωβρίου, ενώ στην ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι «η Βόρεια Κορέα δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε κανένα πεδίο και δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στους Ιρακινούς δεν θα απαγορεύεται η είσοδος, αλλά θα αντιμετωπίζουν αυστηρούς ελέγχους, ενώ αναφορικά με τη Βενεζουέλα η απαγόρευση αφορά σε κυβερνητικά στελέχη και μέλη των οικογενειών τους.

Η ισχύουσα απαγόρευση εισόδου, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάρτιο, εξέπνεε το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα ώρα Ελλάδας). Μάλιστα την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους για την απαγόρευση δήλωσε: «όσο πιο σκληρή, τόσο το καλύτερο».

«Το να γίνει η Αμερική ασφαλής είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μου. Δεν θα επιτρέπουμε την είσοδο στη χώρα μας σε όσους δεν μπορούμε να κάνουμε πλήρη έλεγχο ασφαλείας», έγραψε στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως το Ανώτατο Δικαστήριο έχει προγραμματίσει να εξετάσει στις 10 Οκτωβρίου αν η ισχύουσα απαγόρευση αποτελεί διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και αντιβαίνει το αμερικανικό σύνταγμα.

Απειλεί με απολύσεις ο Τραμπ, όποιον δε στέκεται όρθιος κατά τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ

Στο κενό φαίνεται ότι έπεσαν οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ ότι όποιος δεν στέκεται όρθιος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου θα απολύεται, με τους παίκτες των New England Patriots, των πρωταθλητών της National Football Ligue να γονατίζουν ή να κρατιούνται από τα μπράτσα για να ακούσουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.

Οι παίκτες των Pittsburgh Steelers αποφάσισαν από την πλευρά τους να παραμείνουν στα αποδυτήρια κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο στάδιο των Bears στο Σικάγο.

 

 

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν στιγμιότυπα από στάδια από όλη τη χώρα με παίκτες γονατισμένους στο χορτάρι του αγωνιστικού χώρου, λίγες ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε μποϊκοτάζ των ομάδων, οι παίκτες των οποίων δείχνουν ασέβεια προς τη σημαία και τον εθνικό ύμνο.

Ο Κόλιν Κέπερνικ  ήταν ο πρώτος το καλοκαίρι του 2016 που γονάτισε για να ακούσει τον εθνικό ύμνο, διαμαρτυρόμενος για το κύμα δολοφονιών μαύρων από λευκούς αστυνομικούς σε όλη τη χώρα.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε χωρίς να τον κατονομάσει σε 29χρονο παίκτη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μέσω Twitter, ενώ την Κυριακή επέστρεψε δριμύτερος και πάλι μέσω Twitter δηλώνοντας ότι το μποϊκοτάζ των ματς μπορεί να είναι ένας τρόπος «να ξεφορτωθούμε» αυτές τις κινήσεις που δηλώνουν έλλειψη σεβασμού τόσο προς τη σημαία, όσο και προς τη χώρα».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top