Μετά τη Βόρεια Κορέα, τώρα και το Ιράν προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή ενός νέου πυραύλου, βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων, ικανού να φέρει πολλές κεφαλές. Η ανακοίνωση γίνεται σε περίοδο ιδιαίτερης έντασης στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Η κρατική ιρανική τηλεόραση ήταν αποκαλυπτική. «Παρακολουθείτε εικόνες από την επιτυχή δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου Χοραμσάρ βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τον νεότερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο» λέει ο δημοσιογράφος.

Η ημερομηνία της εκτόξευσης δεν έγινε γνωστή, ο πύραυλος, όμως, παρουσιάστηκε χθες, Παρασκευή, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη.

Στο βίντεο θα δείτε εικόνες από την στιγμή που η κεφαλή αποχωρίζεται από το σώμα του πυραύλου, από κάμερα τοποθετημένη μέσα στον πύραυλο, όπως αναφέρεται στην ιρανική τηλεόραση.

Πρόκειται για τον τρίτο ιρανικό πύραυλο με βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων. Η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπογράφτηκε το 2015 δεν απαγορεύει δραστηριότητες βαλλιστικών πυραύλων.

Ο πρόεδρος Τραμπ, πάντως, απειλεί με αποχώρηση από τη συμφωνία που υπέγραψε ο προκάτοχός του και στο Ιράν μετά την προσευχή της Παρασκευής βρήκαν την ευκαιρία να φωνάξουν και πάλι προσφιλή συνθήματα.

Tags: