Ανησυχία από επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν

Σε περίοδο ιδιαίτερης έντασης στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Τεχεράνης

Μετά τη Βόρεια Κορέα, τώρα και το Ιράν προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή ενός νέου πυραύλου, βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων, ικανού να φέρει πολλές κεφαλές. Η ανακοίνωση γίνεται σε περίοδο ιδιαίτερης έντασης στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Η κρατική ιρανική τηλεόραση ήταν αποκαλυπτική. «Παρακολουθείτε εικόνες από την επιτυχή δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου Χοραμσάρ βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τον νεότερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο» λέει ο δημοσιογράφος.

Η ημερομηνία της εκτόξευσης δεν έγινε γνωστή, ο πύραυλος, όμως, παρουσιάστηκε χθες, Παρασκευή, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη.

Στο βίντεο θα δείτε εικόνες από την στιγμή που η κεφαλή αποχωρίζεται από το σώμα του πυραύλου, από κάμερα τοποθετημένη μέσα στον πύραυλο, όπως αναφέρεται στην ιρανική τηλεόραση.

Πρόκειται για τον τρίτο ιρανικό πύραυλο με βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων. Η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπογράφτηκε το 2015 δεν απαγορεύει δραστηριότητες βαλλιστικών πυραύλων.

Ο πρόεδρος Τραμπ, πάντως, απειλεί με αποχώρηση από τη συμφωνία που υπέγραψε ο προκάτοχός του και στο Ιράν μετά την προσευχή της Παρασκευής βρήκαν την ευκαιρία να φωνάξουν και πάλι προσφιλή συνθήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top