Έχετε ανοιχτό το Bluetooth; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε - Κυκλοφορεί ο νέος ιός «ντελιβεράς» Blueborn

Έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί σε 5,3 δισ. συσκευές παγκοσμίως

Mια προειδοποίηση για έναν  ιό που εξαπλώνεται μέσω… Bluetooth εξέδωσε μια φίρμα ειδικών στην ηλεκτρονική ασφάλεια. Ο έξυπνος ιός κολλάει από κάθε μα κάθε γκατζετάκι του κόσμου που συνδέεται με Bluetooth!

Ναι, καλά διαβάσατε: δε χρειάζεται  να τον κατεβάσεις ως κακόβουλο αρχείο ή από κάποια ύποπτη ιστοσελίδα. Το μόνο που χρειάζεται από σένα είναι να έχεις ανοιχτό το Bluetooth σου. Καλωσορίσατε στην επικράτεια του BlueBorne…!

Πώς λειτουργεί ο ιός

Με το Bluetooth ανοιχτό, ο χάκερ αποκτά πρόσβαση στη συσκευή κάνοντας μετά… ό,τι θέλει. Σε επαγγελματικό μάλιστα επίπεδο, το πράγμα γίνεται σαφώς τρομακτικότερο, καθώς εκεί διακυβεύονται μεγάλα ποσά και ακόμα πιο ευαίσθητες πληροφορίες.

Ο νέος ιός ανακαλύφθηκε από την εταιρία ασφαλείας Armis, η οποία έφτιαξε και το κατατοπιστικό video που μας λέει πώς ο ιός θα μπορούσε να βλάψει ακόμα και μια ολόκληρη εταιρία. Ο εκπρόσωπος της φίρμας χαρακτήρισε τον ιό «ντελιβερά», καθώς αυτό που κάνει, ως ένα διαφορετικό delivery boy, είναι να συνδέεται στις συσκευές και να παραδίδει ύποπτα πακέτα δεδομένων.

O υπεύθυνος στρατηγικής της SecureData, Charl van der Walt, συνέστησε να απενεργοποιούμε πάντα το Bluetooth στο κινητό μας όταν είμαστε σε μέρος με πολύ κόσμο.

Εκτιμάται ότι ο BlueBorne έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί σε 5,3 δισ. συσκευές παγκοσμίως! Οπότε, καλού κακού, κλείστε το Bluetooth σας…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top