Ποιά επαγγέλματα έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς

Δείτε τη λίστα

Ποιά επαγγέλματα έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς

Η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται από μειωμένη αίσθηση φόβου, ανοχή του στρες, ψυχρή αντιμετώπιση των πάντων χωρίς αίσθηση ενοχής, αδιαφορία για τα συναισθήματα των άλλων, εγωκεντρισμό, παρορμητικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Τι είναι ένας ψυχοπαθής;

Είναι κάποιος που δημιουργεί χάος, που διχάζει για να διοικεί καλύτερα και δείχνει μια βαθύτατη περιφρόνηση για τον περίγυρο του, που εκνευρίζεται χωρίς λόγο, που δεν έχει τύψεις για τίποτα, του είναι εύκολο να πεί ψέματα και έχει μια αμφίβολη ηθική.

Η ψυχοπάθεια αγγίζει το 3% των ανδρών και το 1% των γυναικών και δεν είναι μόνο οι μανιακοί δολοφόνοι επικίνδυνοι ψυχοπαθείς, αλλά και πολλά ανώτατα διοικητικά στελέχη, 1-5, που κατέχουν σημαντικές θέσεις στον εργασιακό χώρο σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Crime Psychology Review. Σύμφωνα με άλλη έρευνα σχεδόν το σύνολο των μάναντζερ, 1 στους 3, είναι ψυχοπαθείς.

Πρόσφατα ο ψυχολόγος Κέβιν Ντάντον, ο οποίος ειδικεύεται στη μελέτη της κοινωνικής επιρροής, στο βιβλίο του «Η Σοφία των Ψυχοπαθών: τι μπορούν να μας διδάξουν για την επιτυχία» έδωσε τον κατάλογο με τους περισσότερους ψυχοπαθείς στους επαγγελματικούς χώρους και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που προσελκύουν ψυχοπαθείς περισσότερο από άλλα και τα οποία είναι:

1.     CEO

2.     Δικηγόροι

3.     Πωλητές

4.     Χειρουργοί

5.     Δημοσιογράφοι

6.     Αστυνομικοί

7.     Κληρικοί

8.     Σεφ

9.     Δημοσιοι Υπάλληλοι

Όπως βλέπετε στη λίστα, υπάρχουν επαγγέλματα που τα ποσοστά των ψυχοπαθών είναι πιο αυξημένα. Εκτός από τους εργοδότες βρίσκουμε ψηλά στην λίστα τους δικηγόρους, στελέχη ΜΜΕ, πωλητές, χειρουργούς, δημοσιογράφους, αστυνομικούς, κληρικούς, σεφ και δημόσιους υπαλλήλους .

 

Μαρία Δεναξά, Παρίσι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top