Απανωτά τα χτυπήματα! Μετά την Ίρμα και ο τυφώνας Μαρία απειλεί την Καραϊβική

Συναγερμός από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες σε ΗΠΑ και Γαλλία

Συναγερμός για τον τυφώνα Μαρία

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί για μια ακόμα φορά η Καραϊβική, καθώς η τροπική καταιγίδα Μαρία αναμένεται να εξελιχθεί σε κυκλώνα εντός των επόμενων ωρών και να σαρώσει αρκετά νησιά της περιοχής, λίγες μόλις μέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της Ίρμα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, η Μαρία βρίσκεται 655 χλμ. περίπου νοτιοανατολικά των Υπήνεμων Νήσων, και πλησιάζει με ανέμους που αγγίζουν τα 100 χλμ. την ώρα.

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες μάλιστα το φαινόμενο αναμένεται να ενισχυθεί και η Μαρία να αναβαθμιστεί σε κυκλώνα.

Ήδη οι αμερικανικούς και βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, καθώς και τμήμα του Πουέρτο Ρίκο λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση και αυτού του ακραίου φαινομένου που αναμένεται να φτάσει εκεί την Τρίτη.

Η καταιγίδα κατευθύνεται δυτικά- βορειοδυτικά με ταχύτητα 24 χιλιομέτρων την ώρα και προβλέπεται να διασχίσει τις Υπήνεμες Νήσους τη Δευτέρα το βράδυ, σύμφωνα με το NHC.

Σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού βρίσκεται επίσης η Γουαδελούπη, λόγω του τυφώνα Μαρία, ενώ η Γαλλία στέλνει στην περιοχή επιπλέον 110 στρατιώτες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top