Οι τρομοκράτες της Βαρκελώνης θα έσπερναν τον όλεθρο με 100 κιλά της εκρηκτικής ύλης «Μητέρα του Σατανά»

Νέες αποκαλύψεις που σοκάρουν για τον πυρήνα Τζιχαντιστών

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε ο όλεθρος στην Ισπανία, καθώς ο τρομοκρατικός πυρήνας των Τζιχαντιστών που εξαπέλυσε τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς (στις 17 και 18 Αυγούστου), σκόπευε να χρησιμοποιήσει 100 κιλά της εκρηκτικής ύλης TATP, που είναι γνωστή και ως «Μητέρα του Σατανά».

Όπως μεταδίδει η καταλανική εφημερίδα «El Periodico de Catalunya», οι τρομοκράτες θα μετέφεραν τη «Μητέρα του Σατανά» σε τρία φορτηγάκια.

ΦΩΤΟ: ASSOCIATED PRESS

Επικαλούμενη την ομολογία του στον δικαστή που ανέλαβε την υπόθεση, ο Χούλι Σεμλάλ, μοναδικός επιζώντας από την έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι όπου οι τρομοκράτες κατασκεύαζαν εκρηκτικά, στο Αλκανάρ (200 χιλιόμερα νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης), η εφημερίδα αναφέρει πως «η έκρηξη σημειώθηκε όταν τα μέλη του πυρήνα που βρίσκονταν στο σπίτι είχαν φθάσει στην τελική φάση της κατασκευής των εκρηκτικών, την φάση της ξήρανσης, της προετοιμασίας δηλαδή των εκρηκτικών υλών με στόχο τη μεταφορά τους σε 20 σάκους χωρητικότητας 5 κιλών σε τρία οχήματα. Κατόπιν θα ανατίνασσαν τα εκρηκτικά κοντά σε μνημεία και αξιοθέατα της πόλης».

Στο ακίνητο που ισοπεδώθηκε από την έκρηξη, «το πάτωμα του πρώτου ορόφου ήταν καλυμμένο από την ουσία» σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα.

Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ LAS RAMBLAS, ΓΙΟΥΝΕΣ ΑΜΠΟΥΓΙΑΚΟΥΜΠ/ ΦΩΤΟ: ASSOCIATED PRESS

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης, ότι ερευνητές βρήκαν επιπλέον περισσότερες από 100 φιάλες βουτανίου, ωστόσο δεν γνωρίζουν τι σκόπευε να κάνει με αυτές ο πυρήνας που διηύθυνε ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι, ο οποίος σκοτώθηκε στην έκρηξη.

Να σημειώσουμε, πως η ποσότητα των 100 κιλών είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνες βάρους λίγων κιλών που κατάσχουν συνήθως οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ευρώπη στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

ΦΩΤΟ: ASSOCIATED PRESS

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον Μάρτιο του 2016, οι ερευνητές είχαν βρει 15 κιλά αυτής της εκρηκτικής ύλης κατά την έφοδό τους σε ένα διαμέρισμα.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, όπως έκαναν και οι δικαστικές πηγές στις οποίες απευθύνθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δείτε στο video του Reuters τους τρομοκράτες να κάνουν τα ψώνια τους μερικές ημέρες πριν την επίθεση και στη συνέχεια τον Γιούνες Αμπουγιαούμπ να θερίζει με το βαν του τους πεζούς στη Las Ramblas.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top