Ακιντζί: Δεν θα εγκαταλείψουμε την επικεντρωμένη στη λύση του Κυπριακού πολιτική μας

"Είναι αδύνατον να περιμένει κανείς κάποια εξέλιξη"

«Οπωσδήποτε δεν θα εγκαταλείψουμε την επικεντρωμένη στη λύση του Κυπριακού πολιτική μας, αλλά δεν έχουμε και πρόθεση να μπούμε ξανά σε μια διαδικασία ανοιχτού τέλους», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι αδύνατον να περιμένει κανείς κάποια εξέλιξη, ενώ η προεκλογική εκστρατεία συνεχίζεται στον «νότο», κατά την έκφρασή του.

«Υπό το φως του αποτελέσματος που θα βγει από εκεί (τις προεδρικές εκλογές) πρέπει να γίνει ξανά αξιολόγηση», ανέφερε. Σύμφωνα με τον Μουσταφά Ακιντζί, την άλλη βδομάδα στην Νέα Υόρκη αναμένει ότι ο ΓΓ θα τους ρωτήσει ποιες είναι οι σκέψεις τους για το Κυπριακό. «Η σκέψη μας είναι καθαρή. Θα την μοιραστούμε μαζί του», ανέφερε χαρακτηριστικά.


KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Türk İş Dünyasına... από haberler

Μιλώντας σε συνέδριο για το Κυπριακό στην Κωνσταντινούπολη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι λόγω της απροθυμίας της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και της μη προετοιμασίας της ελληνοκυπριακής κοινότητας για λύση που θα βασίζεται στο διαμοιρασμό της εξουσίας και της διοίκησης, εμποδίστηκε η επίτευξη συμφωνίας. Ακόμα, επανέλαβε τη θέση του ότι είναι σημαντική η εκλογική διαδικασία από την άποψη ότι θα διαφανεί τι ακριβώς πραγματικά θέλουν οι Ελληνοκύπριοι.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top