"Σκότωσαν" τoν Κιμ Γιονγκ Ουν σε προσομοίωση οι Νοτιοκορεάτες

Εκτόξευσαν δοκιμαστικά έναν προηγμένο πύραυλο cruise

H Νότια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός προηγμένου πυραύλου cruise, που είναι ικανός να αφανίσει υπόγεια καταφύγια.

Ουσιαστικά, η χώρα έστειλε το δικό της μήνυμα στη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο παραμένει αμείωτη.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τον πύραυλο Taurus που εκτόξευσε ένα μαχητικό F-15, παρακάμπτοντας διάφορα εμπόδια, ενώ ταξιδεύει σε χαμηλό ύψος. Έπειτα, πλήττει έναν στόχο ανοικτά των δυτικών ακτών της Νότιας Κορέας.

Οι πύραυλοι Taurus είναι γερμανικής κατασκευής και μεγάλης ισχύος, ενώ διαθέτουν χαρακτηριστικά stealth που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν τα ραντάρ της Πιονγιάνγκ. Το μέγιστο βεληνεκές τους είναι 500 χιλιόμετρα.

Χρησιμοποιώντας τους, η Σεούλ ελπίζει ότι θα ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις, σε περίπτωση κρίσης με τη Βόρεια Κορέα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Πιονγιάνγκ διεξήγαγε πριν από λίγες ημέρες την 6η και μεγαλύτερη πυρηνική της δοκιμή μέχρι σήμερα, επομένως η Νότια Κορέα προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένα προληπτικό χτύπημα με στόχο τον Βορειοκορεάτη ηγέτη και το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είναι ιδιαίτερα δύσκολο σαν εγχείρημα, όμως η συγκεκριμένη στρατιωτική επιλογή της Σεούλ είναι, μάλλον, η πιο ρεαλιστική μέχρι στιγμής. 


  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top