Βράζει η κορεατική χερσόνησος! Αμετακίνητη η Βόρεια Κορέα – Ετοιμάζει «Μονάδα Αποκεφαλισμού» η Σεούλ

Γυμνάσια με πραγματικά πυρά πραγματοποίησε η Ν. Κορέα

Η ένταση δεν λέει να κοπάσει στην κορεατική χερσόνησο, με τη Βόρεια Κορέα να διαμηνύει την Τετάρτη ότι δεν πτοείται από τις κυρώσεις του ΟΗΕ και θα εντείνει το πυρηνικό της πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της «καταχθόνιες».

«Η υιοθέτηση άλλης μιας παράνομης και καταχθόνιας "απόφασης για κυρώσεις" που καθοδηγήθηκε από τις ΗΠΑ επιτρέπει στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας να επαληθεύσει ότι ο δρόμος τον οποίο έχει επιλέξει να πάρει είναι ο απολύτως σωστός. Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να αυξήσει τη δύναμή της προκειμένου να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και το δικαίωμά της να υπάρχει», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας την οποία μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Πιονγιάνγκ χαρακτήρισε την απόφαση του ΟΗΕ «πρόκληση γεμάτη μίσος, που έχει σκοπό να στερήσει από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας το νόμιμο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και να προκαλέσει ασφυξία στο κράτος και τον πληθυσμό της μέσω του απόλυτου οικονομικού αποκλεισμού».

Μονάδα αποκεφαλισμού ετοιμάζει η Σεούλ

Στον αντίποδα η Νότια Κορέα προετοιμάζεται για ενδεχόμενη επίθεση της Πιονγιάνγκ και ένα 24ωρο μετά την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σονγκ Γιουνγκ Μου αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα συγκροτηθεί μια νέα ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων που θα ονομάζεται «μονάδα αποκεφαλισμού».

Με τη συγκρότηση της μονάδας αυτής η Σεούλ στέλνει μήνυμα στη Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας ότι τα μέλη της μονάδας αυτής θα μπορούν να διεξάγουν νυχτερινές επιδρομές με ελικόπτερα και μεταγωγικά στην άλλη πλευρά των συνόρων. 

Πάντως η απόφαση για τη συγκρότηση της συγκεκριμένης μονάδας έχει εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο ΗΠΑ και Νότια Κορέα προετοιμάζουν σχέδιο εξόντωσης του Κιμ Γιονγκ Ουν και των συνεργατών του. 

Τα νέα για τη συγκρότηση της νέας μονάδας έφτασαν φυσικά και στην Πιονγιάνγκ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε τα μέτρα του, αρχίζοντας να χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα συνεργατών του για τις μετακινήσεις του. 

Ωστόσο, πολλοί Νοτιοκορεάτες έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο η απειλή αυτή μπορεί να αποτρέψει τον Κιμ Γιονγκ Ουν από το να συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα. 

Εκτιμούν μάλιστα ότι το μόνο που θα μπορούσε ίσως να τον συγκρατήσει είναι η πιθανότητα μια πυρηνικής επίθεσης ως αντίποινα. 

Βρέθηκαν ίχνη ραδιενεργού αερίου στη Νότια Κορέα

Σαν να μην έφταναν αυτά, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε ίχνη ραδιενεργού αερίου ξένον από την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ στις 3 Σεπτεμβρίου. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ένας εντοπιστής εδάφους αερίου ξένον ανίχνευσε στα βορειοανατολικά της χώρας, ίχνη από το ισότοπο ξένον – 133 σε εννέα περιπτώσεις. 

Τα ίχνη αυτά στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας ήταν αυξημένα κατά τέσσερις φορές. Πάντως οι επιστήμονες δεν μπορούν να προσδιορίσουν το είδος της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε. 

Την ίδια ώρα δύο μαχητικά F-15K της Νοτιοκορεατικής αεροπορίας πραγματοποίησαν άσκηση με πραγματικά πυρά σε μία επίδειξη δύναμης προς την Πιονγιάνγκ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top