Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία - Εκκενώθηκε η Sagrada Família από... λάθος συναγερμό!

Τι ανακοίνωσαν στο Twitter μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στη Βαρκελώνη -Πρώτη ανάρτηση: 12-09-2017 22:30

Η αστυνομία της Καταλονίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι ομάδα πυροτεχνουργών αναπτύχθηκε στην περιοχή που βρίσκεται ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιόθεατα της Βαρκελώνης, η εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Família), προκειμένου να ελέγξει ένα φορτηγάκι που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο ναό. 

Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του καθεδρικού ναού, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ωστόσο μετά από ώρα ανακοινώθηκε ότι ο συναγερμός ήταν εσφαλμένος. 

Νωρίτερα με μήνυμα της στο Twitter η αστυνομία γνωστοποίησε ότι απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να μην προσεγγίζουν το σημείο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση. 

Τελικά, η καταλανική αστυνομία και οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συναγερμός ήταν λάθος, και όπως αναφέρει ο Guardian, δεν έγιναν συλλήψεις. Η αστυνομία ευχαρίστησε μέσω Twitter τον κόσμο για τη συνεργασία, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. 

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα η Βαρκελώνη βρέθηκε στο στόχαστρο τρομοκρατών, όταν ισλαμιστές έπεσαν με ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη λεωφόρο Λα Ράμπλα και κατόπιν επιτέθηκαν σε κοντινό παραθαλάσσιο θέρετρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 16 άνθρωποι. 

Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το ναό, που σχεδίασε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί. Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και έγινε Βασιλική και μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία και να την παρακολουθήσουν οι πιστοί.

ΦΩΤΟ TWITTER -BINTEO  Excélsior TV, DanoninoHD

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top