Θα αιματοκυλούσαν το Παρίσι! Απετράπη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση με βόμβα

Το σχέδιό τους αποκάλυψε και σταμάτησε η επιχείρηση “Sentinel”

Απετράπη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση με βόμβα στο Παρισι

Σοκ προκάλεσε με την αποκάλυψή του ο εισαγγελέας του Παρισιού. Ο Francois Molins δήλωσε ότι συνελήφθησαν 2 άντρες που είχαν στόχο να πραγματοποιήσουν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα με βόμβα.

Σε συνέντευξη τύπου, μετά την ανακάλυψη ποσότητας εκρηκτικών ουσιών σε διαμέρισμα του προαστίου Βιλζουϊφ, ο εισαγγελέας είπε ότι «είχαν συμφωνήσει να κάνουν μια επίθεση στο (γαλλικό) έδαφος για να εκδικηθούν τον διεθνή συνασπισμό, αλλά δεν είχαν επεξεργαστεί κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο».

Ο ένας εκ των συλληφθέντων ομολόγησε ότι ήθελαν να επιτεθούν σε στρατιώτες. Το σχέδιό τους αποκάλυψε και σταμάτησε η επιχείρηση “Sentinel”, που έχει τεθεί σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι.

Τελικά, οι δυο άντρες παραδέχτηκαν ότι ήθελαν να φύγουν για τη Συρία ή το Ιράκ και να γίνουν μέλη του ISIS εδώ και 2 χρόνια, δεν μπορούσαν, όμως, διότι δεν είχαν χρήματα. Μπορούσαν, όμως, να επιτεθούν στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Σχεδίαζαν, λοιπόν, να φτιάξουν μια βόμβα με 10 κιλά ΤΑΤΡ. Πρόκειται για ένα μείγμα ιδιαίτερα εκρηκτικό, που δημιουργείται από απλά, καθημερινά υλικά, όπως χλωρίνη και ασετόν.

Ο ένας, μάλιστα, είχε απευθείας επικοινωνία με τον Γάλλο τζιχαντιστή Rashid Kassim, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Μοσούλη, ενώ είχε πάει να πολεμήσει στο Ιράκ και τη Συρία υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Ο Kassim θεωρείται υποκινητής πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top