Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό: Νεκροί και τσουνάμι 70 εκατοστών – Κατέρρευσε ξενοδοχείο

Ήταν ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά το 1985 - Ζημιές και καταστροφές σε πολλά κτίρια

Τουλάχιστον πέντε σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ενώ καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει τα 70 εκατοστά.

 

 

Το επίκεντρό του ήταν 87 χιλιόμετρα νοτιοδυτική της πόλη Πιχιχιάπαν στην Πολιτεία Τσιάπας και είχε εστιακό βάθος περίπου 70 χιλιόμετρα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολιτεία αυτή, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μανουέλ Βελάσκες. Δύο ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν στη γειτονική Πολιτεία Ταμπάσκο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μεξικού ο σεισμός ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών. 

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού, προειδοποίησε ότι επικίνδυνα κύματα από τσουνάμι είναι πιθανόν να καταγραφούν τις επόμενες τρεις ώρες, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει απειλή για τη Χαβάη και τα νησιά Σαμόα. 

ΦΩΤΟ: ΑSSOCIATED PRESS

Η πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

Στις Φιλιππίνες, 14.000 χιλιόμετρα μακριά, η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών έθεσε τις ανατολικές ακτές της χώρας σε κατάσταση συναγερμού. Δεν έχει ζητηθεί η απομάκρυνση του πληθυσμού, όμως οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να παρακολουθούν τα έκτακτα δελτία. 

 

 

 

 

Όπως θα δείτε και στο video του Reuters, οι κάτοικοι της πόλης του Μεξικό βγήκαν στους δρόμους

Στο νότιο τμήμα του Μεξικού κάποια κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, μεταξύ αυτών και ένα ξενοδοχείο όπου οι διασώστες ερευνούν για τυχόν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. 

Τζάμια έσπασαν στο αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε κάποιες συνοικίες της πόλης. 

 

ΦΩΤΟ: ΑSSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο επεσήμανε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία «τα πρωτόκολλα της πολιτικής προστασία» εξαιτίας της ισχύος της σεισμικής δόνησης.

 

ΦΩΤΟ: ΑSSOCIATED PRESS

Το 1985 μια σεισμική δόνηση μεγέθους 8,1 βαθμών είχε καταστρέψει μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας του Μεξικού και είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 10.000 ανθρώπων.

Φώτο-Κατέρρευσε ξενοδοχείο στην Οαχάκα

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top