Λάτρευε τον Χίτλερ ο 15χρονος που άνοιξε πυρ σε σχολείο - «3 χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή» έλεγε και πυροβολούσε

Τα social media έδειχναν τις προθέσεις του, κανείς όμως δεν είχε δώσει σημασία - Πρώτη ανάρτηση: 05-09-2017 17:10

Συναγερμός προκλήθηκε στην Μόσχα, όταν ένας έφηβος μαθητής άνοιξε πυρ τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, μια δασκάλα και τρείς συμμαθητές του.

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, το περιστατικό συνέβη σε σχολείο στην πόλη Ιβαντέγιεβκα, 20 χλμ. βορειοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο μαθητής, Mikhail Pivnev, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής του Χίτλερ, άρχισε να πυροβολεί με αεροβόλο όπλο και πέταξε χειροβομβίδες καπνού μέσα σε τάξη. ​ Τότε στην αίθουσα επικράτησε πανικός! Τα παιδιά άρχισαν να πηδούν από τα παράθυρα, πέφτοντας στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να υποστούν κατάγματα και τραυματισθούν, ενώ το σχολείο στη συνέχεια εκκενώθηκε.  

Ο δράστης, ένας νεαρός 15 ετών σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, επιτέθηκε πρώτα με τσεκούρι στην καθηγήτρια του, την 39χρονη Lyubov Kalmykova, την οποία λίγο μετά πυροβόλησε στο κεφάλι, φωνάζοντας ότι ήθελε να σκηνοθετήσει μια σφαγή, όπως αναφέρει η Daily Mail. Είπε στους συμμαθητές του ότι έχουν διορία ένα λεπτό για να φύγουν, κανείς δεν τον πίστεψε και  άρχισε να πυροβολεί σαν τρελός.

Τρεις από τους συμμαθητές του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όταν έπεσαν από τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου του σχολείου, στην προσπάθεια τους να σωθούν. 

Πηγή είπε στη  Daily Mail, πως ο 15χρονος το έκανε αυτό, διότι οι συμμαθητές του για τρία χρόνια τον προσέβαλαν και τον ενοχλούσαν με διαφορετικούς τρόπους.

Μια μητέρα που ήξερε τον δράστη, είπε στην Daily Mail ότι ο 15χρονος προετοίμαζε καιρό το χτύπημα, αλλά κανείς δεν τον πίστευε.

«Τον είχα μαθητή περίπου δύο χρόνια. Ποτέ δεν είχα κάποιο θέμα μαζί του. Πυροβολούσε και έλεγε “περίμενα τρία χρόνια για αυτή τη στιγμή», είπε η Lyubov Kalmykova είπε στην Daily Mail .

Ο δράστης χρησιμοποιούσε το όνομα Klebold στους λογαριασμούς του στα social media, όπου εξέφρασε τη συμπάθεια του στους Ναζί.  Σε ένα από τα βίντεο που είχε ποστάρει στα social media account  τον έδειχνε να χαιρετά ναζιστικά. Ο ίδιος είχε είχε αναρτήσει στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με όπλα, διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να παραγγείλει κανείς τσεκούρια, ενώ είχε γράψει στην σελίδα του την φράση «Delete my life» με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου.

Εκτός των άλλων στις αρχές Απριλίου ο νεαρός είχε κάνει ανάρτηση στην σελίδα του για την μαζική δολοφονία στο σχολείο Κολουμπάιν που είχε γίνει τον Απρίλιο του 1999.

Τελικά οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον 15χρονο έφηβο. Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε πως ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του εφήβου βάσει των διατάξεων περί χουλιγκανισμού, μετέδωσε το Interfax.

Σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν

Η Σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν ήταν μια ένοπλη επίθεση σε σχολείο που συνέβη στις 20 Απριλίου του 1999, στο Κολουμπάιν, μια μη ενσωματωμένη περιοχή του Jefferson County στην αμερικανική πολιτεία του Κολοράντο.  Εκτός από τους πυροβολισμούς, η πολύπλοκη και εξαιρετικά προγραμματισμένη επίθεση αφορούσε βόμβα πυρκαγιάς για την εκτροπή των πυροσβεστών, δεξαμενές προπανίου που μετατράπηκαν σε βόμβες που τοποθετήθηκαν στην καφετέρια, 99 εκρηκτικές συσκευές και βόμβες αυτοκινήτου. Οι δράστες, οι τελειόφοιτοι μαθητές Έρικ Χάρρις και Ντάϊλαν Κλέμπολντ, δολοφόνησαν 12 μαθητές και έναν δάσκαλο. Τραυματίστηκαν 21 επιπλέον άτομα και άλλα τρία τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το σχολείο. Στη συνέχεια το δίδυμο αυτοκτόνησε. Αν και τα ακριβή κίνητρά τους παραμένουν ασαφή, τα προσωπικά ημερολόγια των δραστών αποδεικνύουν ότι επιθυμούσαν οι  ενέργειές τους να ανταγωνιστούν την Βομβιστική επίθεση της Οκλαχόμα Σίτι και άλλα θανατηφόρα συμβάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1990. Η σφαγή προκάλεσε συζήτηση για τους νόμους ελέγχου των όπλων, τις κλίκες στο λύκειο, τις υποκουλτούρες, τον εκφοβισμό και την ασφάλεια των σχολείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top