Ένα όνειρο οδήγησε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Άγκυρα

Τι αναφέρει τουρκική εφημερίδα - Πρώτη ανάρτηση: 05-09-2017 12:08

Δύο μήνες πριν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία ο γιατρός του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν δια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχε δώσει εντολή στους ιμάμηδες του στρατού να ετοιμαστούν για πραξικόπημα. Στο mail του αναφερόταν σε ένα όνειρο που έλεγε ότι γίνεται προετοιμασία στην Άγκυρα για πόλεμο.

Η τουρκική εφημερίδα Ακσάμ γράφει ότι πρόκειται για έγγραφα που κατασχέθηκαν από τον υπολογιστή της εταιρείας KAYNAK Holding, η οποία ήταν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του κινήματος Γκιουλέν.

Ο γιατρός του Γκιουλέν, Κουντρέτ Ουνάλ, ο οποίος του έπαιρνε την πίεση άνω από το σακάκι του, έστειλε το συγκεκριμένο mail αναφερόμενος σε όνειρο του Χαλίτ Ντουμάνκαγια που ήταν στην φυλακή ως μέλος του κινήματος Γκιουλέν.

Μέσω του ονείρου ο γιατρός του Γκιουλέν δίνει εντολή για να ξεκινήσουν προετοιμασίες για το πραξικόπημα.

«Μετά την βραδινή προσευχή ήρθαν στην άκρη του τζαμιού δύο στρατιώτες με άλογα. Έφεραν και για μένα ένα άλογο με λευκό σαμάρι. Άπλωσαν το χέρι τους και ανέβηκα στο άλογο», γράφει στο mail αναφερόμενος στο όνειρο και αφού λέει ότι στη συνέχεια έκανε βόλτες στον ουρανό με τα άλογα.

«Αρχίσαμε να προχωράμε στον αέρα με τα άλογα. Μετά από λίγο αφήσαμε πίσω μας τα βουνά και φτάσαμε σε μια μεγάλη πεδιάδα όπου είχε τοποθετηθεί στρατός. Στη μέση του στρατού υπήρχε ένα μπλε αντίσκηνο. Ρώτησα ποιοι είναι. Μου απάντησαν ότι είναι στρατός αποτελούμενος από τους ήρωες. Τους είπαν ότι πήγαμε για να τους βοηθήσουμε. Ρώτησα τι είναι εδώ και μου απάντησαν ότι είναι η είσοδος της Άγκυρας. Στο μεταξύ οι δυνάμεις εκεί ετοιμάζονταν για πόλεμο. Μετά γυρίσαμε πάλι καβάλα στα άλογα στο τζάμι του παραθύρου και πλάγιασα στο κρεβάτι μου. Δεν ήταν όνειρο, ήμουν ξύπνιος», πρόσθεσε. 

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top