Με τον Μακρόν συναντήθηκε ο πολιτικός αντίπαλος του Μαδούρο

Ξεκίνησε περιοδεία στην Ευρώπη

Τον αντίπαλο του Μαδούρο συνάντησε ο Μακρόν

Περιοδεία στην Ευρώπη ξεκίνησε τη Δευτέρα ο Χούλιο Μπόρχες, πολιτικός αντίπαλος του Νικολάς Μαδούρο και πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας με πρώτο του σταθμό το Παρίσι.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε τον Μπόρχες στα Ηλύσια Πεδία και του εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Χούλιο Μπόρχες, όμως πρόσφατα είχε επικρίνει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας λέγοντας ότι «κυβερνά μια δικτατορία που προσπαθεί να επιβιώσει».

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε η Γαλλική προεδρεία, ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τα μέτρα καταστολής που έχουν ληφθεί εναντίον της αντιπολίτευσης και επέμεινε στην προσήλωσή του στο κράτος Δικαίου και σε μια ορθή δημοκρατική διαδικασία στη Βενεζουέλα.

«Απόντος ενός θετικού μηνύματος από μέρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας ως προς αυτό, η Γαλλία είναι διατεθειμένη να αρχίσει μια ευρωπαϊκή διαβούλευση ενόψει της υιοθέτησης μέτρων τα οποία θα στοχοθετούν τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση. Ο Γάλλος πρόεδρος επιθυμεί να συνεχιστούν οι προσπάθειες προκειμένου να μπορέσει να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες της Βενεζουέλας, τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο Μπόρχες τέλος χαρακτήρισε εντυπωσιακή την ανησυχία που εκφράζεται στο εξωτερικό για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, λέγοντας ότι ένα τοπικό, περιφερειακό πρόβλημα έχει γίνει πλέον παγκόσμιο. 

Πηγή φωτό: AP Images

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top