ΑΥΤΕΣ είναι οι χώρες που δίνουν τις περισσότερες μέρες άδειας! Ποιοι ξεκουράζονται ελάχιστα

Το Labor Day γιορτάζουν σήμερα οι Αμερικανοί

Οι χώρες με τις περισσότερες μέρες άδειας

Όπως κάθε πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, οι Αμερικανοί γιορτάζουν το Labor Day, τιμώντας το εργατικό κίνημα και τη συνεισφορά των εργατών στην ενδυνάμωση και μακροημέρευση της χώρας.

Ανεπίσημα η Labor Day θεωρείται το τέλος του καλοκαιριού και θεωρείται επίσημη αργία για τους Αμερικανούς.

Στα τέλη του 19ου αιώνα καθώς τα συνδικάτα και το συνδικαλιστικό κίνημα ενδυνάμωνε, οι συνδικαλιστές πρότειναν να θεσπιστεί μια μέρα που να τιμά τους εργαζόμενους. Το 1887 το Όρεγκον ήταν η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θέσπισε τη συγκεκριμένη μέρα ως αργία και το 1894 το Labor Day έγινε και επίσημα αργία για όλες τις ΗΠΑ.

Συνολικά οι ΗΠΑ έχουν 10 επίσημες αργίες, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Ινδία και η Κολομβία που έχουν 18 ή η Φινλανδία που έχει 15.

Όσον αφορά στις χώρες που δίνουν τις περισσότερες μέρες άδειας στους εργαζομένους τους, τα πρωτεία κατέχουν η Βραζιλία και η Σουηδία με 41 μέρες αδείας, ενώ ακολουθεί η Φινλανδία με 40, η Λιθουανία με 39, η Γαλλία και η Πορτογαλία με 38, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισλανδία με 37 και η Αυστρία με 35.

Αντίθετα πιο άτυχοι είναι οι Καναδοί και οι Ιάπωνες που παίρνουν μόλις 10 μέρες άδεια, οι Κινέζοι που ξεκουράζονται μόλις 5 μέρες το χρόνο, οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που παίρνουν άδεια επτά μέρες και οι Φιλιππινέζοι που κάθονται πέντε μέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top