Ο Καλίν "καρφώνει" τη Μέρκελ: Είναι καθαρό με ποια νοοτροπία θα κερδηθούν οι εκλογές

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

Η σπόντα του Καλίν στην Μέρκελ για τις γερμανικές εκλογές

“Είναι καθαρό με ποια νοοτροπία θα κερδηθούν οι εκλογές στη Γερμανία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter αναφέροντας ότι δεν είναι τυχαίο που την τηλεοπτική αναμέτρηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ χθες το βράδυ με τον αντίπαλό της σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουτλτς στιγμάτισε η αντιπαράθεσή τους για την Τουρκία και τον πρόεδρό της Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ίδιο tweet του Ιμπαχίμ Καλίν “η επίθεση εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν σαν να αγνοούνται τα βασικά και επείγοντα προβλήματα της Γερμανίας και της Ευρώπης αντανακλά τον περιορισμό του ορίζοντας της Ευρώπης”. 

“Ο αντιτουρκισμός στην Ευρώπη έχει μετατραπεί σε όχημα αυτοανακούφισης διά της μετατόπισης των βασικών προβλημάτων και ορισμού του ‘άλλου’ ως εχθρού. Οι κοινότητες που αυτοπροσδιορίζονται διά της αντιπαλότητάς τους με τον άλλο δεν μπορούν να βρουν ποτέ την ταυτότητά τους. Αυτό βλάπτει περισσότερο από όλους τη δική τους κοινότητα. Η παράδοση στον λαϊκισμό, την αλλοτρίωση και τη δημιουργία εχθρών που αποτελεί το κύριο ρεύμα της γερμανικής πολιτικής μόνο τον διαχωρισμό και τον ρατσισμό εξυπηρετεί. Δεν αντιλαμβάνεται η Γερμανία ότι αγκαλιάζοντας οργανώσεις όπως το ΡΚΚ και το FETO (Κίνημα Γκιουλέν) δεν υπερασπίζεται τη δημοκρατία αλλά την τρομοκρατία και τους πραξικοπηματίες;”, αναφέρει ο Ιμπραχίμ Καλίν στο Twitter.

Αναφέρει ακόμη ότι δεν έχει σημασία ποιο κόμμα θα κερδίσει στη Γερμανία επειδή είναι πλέον καθαρό με ποια νοοτροπία θα κερδίσει. Ευχήθηκε “το συντομότερο να αλλάξει αυτή η ατμόσφαιρα και η εικόνα η οποία θυσιάζει τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις σε στενό πολιτικό ορίζοντα”.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατά την χθεσινοβραδινή αναμέτρηση τους Μέρκελ και Σουλτς συναγωνίζονταν ποιος θα έχει την πιο σκληρή θέση εναντίον της Τουρκίας όταν εκλεγεί. Ο Σουλtς είπε ότι "θα διακόψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ αν γίνει Πρωθυπουργός” και η Μέρκελ ότι ‘θα αυξήσει τις οικονομικές πιέσεις εναντίον της Τουρκίας”, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

 

Kωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top