"Οχυρωμένο" το Άμστερνταμ λόγω φόβου για τρομοκρατική επίθεση

Μετά το μακελειό στην Καταλονία - Πρώτη ανάρτηση: 01-09-2017 09:37

Τα μέτρα ασφαλείας του ενισχύει το Άμστερνταμ, μετά τα φονικά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Καταλονία, επιδιώκοντας να περιορίσει τις ουρές κόσμου που σχηματίζονται έξω από τα δημοφιλή αξιοθέατα.

Η ανακοίνωση της Δημαρχίας αναφέρει ότι ο δήμαρχος 'Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, ο εισαγγελέας και οι δυνάμεις της τάξης συναντήθηκαν με αξιωματούχους «μεγάλων τουριστικών αξιοθέατων για να μιλήσουν για την τρέχουσα τρομοκρατική απειλή».

Ο Δήμαρχος τονίζει σε επιστολή του ότι «η συνεδρίαση οργανώθηκε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία», στις οποίες σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το 2016 το Amsterdam Marketing, η ολλανδική πρωτεύουσα προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες.

«Μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε συγκεκριμένα σημεία» δήλωσε ο φαν ντερ Λάαν. «Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι των τουριστικών αξιοθέατων θα εκπαιδευτούν με την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση απειλής για τρομοκρατική επίθεση».

Στις συζητήσεις περιλαμβάνονται μεγάλες τουριστικές τοποθεσίες, όπως το δημοφιλές κέντρο Heineken Experience και η Πλατεία των Μουσείων, όπου βρίσκονται το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Rijksmuseum (Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας) και το Μουσείο Stedelijk (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και Ντιζάιν).

Ο δήμαρχος, ωστόσο, σημείωσε ότι η πιθανότητα μιας επίθεσης δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς. «Επιπλέον, δεν είναι ευκταίο να ληφθούν μέτρα σε κάθε χώρο όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επίθεση. Η επίπτωση στην καθημερινή ζωή θα επηρέαζε σε βαθμό απαράδεκτο».

Στο ίδιο κλίμα και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, το Ρότερνταμ, που ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης προσεχώς γιγάντιων ζαρντινιέρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Ρότερνταμ συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα ένας νεαρός 22 ετών, ως ύποπτος για εμπλοκή σε επίθεση σε συναυλία.
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top