H πρώτη μέρα του πρίγκιπα Τζωρτζ στο σχολείο πλησιάζει: Στα βήματα της Νταϊάνα ο Γουίλιαμ και η Κέιτ

Σπάνε το βασιλικό πρωτόκολλο και τον στέλνουν σε "φυσιολογικό σχολείο"

H πρώτη μέρα του πρίγκιπα Τζωρτζ στο σχολείο πλησιάζει

Πλησιάζει η πρώτη μέρα στο σχολείο για τον πρίγκιπα Τζωρτζ. Ο μικρός πρίγκιπας θα πάει σχολείο στις 7 Σεπτεμβρίου και οι γαλαζοαίματοι γονείς του το ‘χουν ρίξει στην προετοιμασία.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ δηλώνουν ότι αυτή η νέα αρχή για τον 4χρονο γιο τους θέλουν να είναι όσο πιο φυσιολογική γίνεται. Γι’ αυτό θα τον πάνε στο σχολείο οι ίδιοι κι όχι κάποιος από το προσωπικό, ενώ η Κέιτ θα συνοδεύει η ίδια τον μικρό Τζωρτζ στο σχολείο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο μικρούλης θα φοιτήσει στο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο Thomass Battersea, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους κύκλους των ευκατάστατων γονιών που επιθυμούν την καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Ο Γουίλιαμ και η σύζυγός του προχωρούν στον δρόμο που χάραξε η Νταϊάνα. Το πρωτόκολλο ορίζει ότι οι διάδοχοι του θρόνου δέχονται εκπαίδευση μέσα στο παλάτι. Η Νταϊάνα, όμως, «πάτησε πόδι» και έστειλε τον Γουίλιαμ σε φυσιολογικό σχολείο. Έτσι θα κάνει κι εκείνος τώρα, με τον Τζωρτζ, που είναι επίσης διάδοχος.

Η εφημερίδα Newsweek έγραφε το 1985: «Η απόφαση ο Γουίλιαμ να αναπτύξει τις ικανότητες του στη ζωγραφική ανάμεσα σε κοινούς πολίτες δείχνει την επίδραση της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία έχει δουλέψει σε νηπιαγωγείο».

Ο Τζωρτζ πήγε σε τοπικό νηπιαγωγείο στο Norfolk και τώρα θα φοιτήσει στο Thomas’s Battersea, ένα εκπαιδευτήριο που εστιάζει, πέρα από την ακαδημαϊκή μόρφωση, στην ανάπτυξη του χαρακτήρα.

Η Νταϊάνα είχε ως μότο – και το εφάρμοζε – ότι πρώτα είναι γονιός και μετά μέλος της βασιλικής οικογένειας. Έτσι, συμμετείχε ενεργά στις σχολικές δραστηριότητες των παιδιών της. Η πρώην γραμματέας τύπου της βασίλισσας Ελισάβετ είχε δηλώσει στη Vogue ότι η πριγκίπισσα πήγαινε πολύ συχνά βόλτες με τους γιους της στον πραγματικό κόσμο- στο σινεμά, στα fast food, στα βιβλιοπωλεία, στα καταστήματα. «Τους έβγαζε έξω να δουν τους άστεγους, τους τοξικομανείς, τους περιθωριοποιημένους». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top