Alert! Η Ρωσία εκκενώνει χωριά στα σύνορα με τη Β. Κορέα - Απομακρύνθηκαν 1.500 πολίτες

Την ίδια στιγμή, ένα ρωσικό νησί εξαφανίστηκε από τους διαδικτυακούς χάρτες

Η Ρωσία εκκενώνει χωριά στα σύνορα με τη Β. Κορέα

Η Ρωσία θορυβήθηκε τόσο από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου της Πιονγιάνγκ, που αποφάσισε να αποσύρει 1.500 πολίτες της από τα σύνορά της με τη Βόρεια Κορέα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη ρωσικά ΜΜΕ, δόθηκε εντολή από τη Μόσχα να μετατοπιστούν 1.500 Ρώσοι που μένουν στα σύνορα σε «ασφαλείς περιοχές», στα ανατολικά της χώρας. Το ακριβές σημείο στο οποίο οι πολίτες αυτοί μεταφέρθηκαν δεν έχει, προς το παρόν, γνωστοποιηθεί.

Την εντολή έδωσε το τμήμα Περιφερειών του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών.

Αξιωματούχοι από το Βλαδιβοστόκ επιβεβαιώνουν ότι δεν καταγράφηκε αύξηση της ακτινοβολίας στα σύνορα, μετά την τελευταία εκτόξευση πυραύλων.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ότι η κρίση στην περιοχή μπορεί να εξελιχθεί σε πόλεμο και να «οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος της καταστροφής». 

Εξαφανίστηκε νησί από τον χάρτη

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας, το Σακαλίν, εξαφανίστηκε από τους διαδικτυακούς χάρτες της μεγαλύτερης ΙΤ εταιρείας, μετά την εκτόξευση. Η εταιρεία αυτή μίλησε για «τεχνικό πρόβλημα», όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό.

Η Daily Mail, ωστόσο, σημειώνει ότι το νησί είναι ευάλωτο, αν κάποια εκτόξευση της Βόρειας Κορέας δεν πάει καλά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top