Από την Ευρώπη στο Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας σε τράπεζα στην Καμπούλ - 5 νεκροί

Στόχος ήταν να υπάρξουν πολλά θύματα

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε δημοφιλή εμπορική περιοχή της Καμπούλ, κοντά σε τράπεζες και στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν Αφγανοί αξιωματούχοι, σκοτώθηκαν πάνω από 5 άτομα.

Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Καμπούλ δήλωσε ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν ένα υποκατάστημα της ιδιωτικής Τράπεζας της Καμπούλ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ βρίσκεται στα 500 μέτρα από την τράπεζα.

Η μπροστινή πλευρά της τράπεζας έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ, επίσης, έγιναν καταστροφές σε επιχειρήσεις που βρίσκονταν εκεί κοντά.

Ο Mohammad Salim Rasouli, επικεφαλής των νοσοκομείων της πόλης στο Υπουργείο Υγείας, δήλωσε ότι οι νεκροί είναι 5 και οι τραυματίες 9. Προειδοποίησε ότι αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση κι ότι ο τραγικός απολογισμός μπορεί να τροποποιηθεί στη συνέχεια.

Αν και δεν ανέλαβε κανείς την ευθύνη επίσημα, εκείνοι που συχνά ανατινάζουν τράπεζες είναι οι Ταλιμπάν, ειδικά προς το τέλος του μήνα, που πολλοί πολίτες και στρατιώτες κάνουν ουρές για να πληρωθούν ή λίγο νωρίτερα από μεγάλες μουσουλμανικές γιορτές, προσπαθώντας να σκοτώσουν όσο περισσότερους γίνεται. Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι στο στόχατρο των τρομοκρατών δεν είναι μόνο ο δυτικός κόσμος και οι ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και οι δικοί τους άνθρωποι, οι συμπολίτες τους! 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top