Νοσηλευτής έγινε ο μεγαλύτερος serial killer της σύγχρονης ιστορίας της Γερμανίας

Υπολογίζεται ότι σκότωσε έως 180 ασθενείς

Νοσηλευτής serial killer στη Γερμανία

H γερμανική αστυνομία έκανε σήμερα τον απολογισμό 12 ετών έρευνας γύρω από έναν νοσηλευτή, τον Νιλς Χέγκελ, ο οποίος αναδεικνύεται σε … serial killer μοναδικό στα χρονικά της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας. O απολογισμός της έρευνας έδειξε ότι ο Χέγκελ σκότωσε τουλάχιστον 90 ασθενείς, ίσως και τους διπλάσιους!

Ο επικεφαλής της έρευνας Άρνε Σμιτ δήλωσε στους δημοσιογράφους : «Έπειτα από 134 εκταφές και πολλές εκατοντάδες μαρτυρίες, μπορούμε να αποδείξουμε τουλάχιστον 90 φόνους και υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τόσοι τους οποίους δεν μπορούμε να αποδείξουμε. Αυτός ο αριθμός είναι εξαιρετικός, μοναδικός στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

«Αυτό που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε είναι τρομακτικό, υπερβαίνει οτιδήποτε μπορούσαμε να φανταστούμε», πρόσθεσε ο Γιόχαν Κίμε, επικεφαλής της αστυνομίας του Όλντενμπουργκ (βόρεια Γερμανία).

Ο Νιλς Χέγκελ σκότωνε ασθενείς κάνοντάς τους ενέσεις με υπερβολικές δόσεις φαρμάκων ενώ αυτοί βρίσκονταν στην ανάνηψη. Δεν είχε προτιμήσεις σε ηλικία ή σε φύλο όσον αφορά τα θύματά του, αν και «προτιμούσε ασθενείς που βρίσκονταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Σμιτ.

Ο νοσηλευτής είχε καταδικασθεί το 2015 σε ισόβια για δύο φόνους και τέσσερις απόπειρες που κατέληξαν στον θάνατο των ασθενών. Σ' αυτές τις έξι υποθέσεις, οι ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι πρόσθεσαν 84 νέες περιπτώσεις, ανεβάζοντας συνεπώς σε 90 το σύνολο των θανάτων που αποδίδονται στον Χέγκελ, ο οποίος είναι σήμερα ηλικίας 41 ετών.

Τον Ιούνιο 2016, σε έναν προηγούμενο απολογισμό, οι ερευνητές είχαν διαπιστώσει την ευθύνη του νοσηλευτή σε 33 θανάτους.

Η έρευνα είχε επαναληφθεί τον Ιανουάριο 2014 επειδή ο ενδιαφερόμενος είχε παραδεχθεί σε έναν συγκρατούμενό του γύρω στις 50 ανθρωποκτονίες. Στη συνέχεια είπε σε έναν ψυχίατρο πως έχει διαπράξει μια τριανταριά φόνους και μια εξηνταριά απόπειρες.

Η υπόθεση αυτή αποκάλυψε δυσλειτουργίεςστις δύο κλινικές στις οποίες είχε εργασθεί ο νοσηλευτής. Αν και οι θάνατοι ασθενών λάμβαναν χώρα συχνότερα όταν είχε υπηρεσία ο Νιλς Χέγκελ, κανένας εσωτερικός μηχανισμός δεν σήμανε συναγερμό. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ερευνητές, «κανένας δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του».

Οι κλινικές του Ντέλμενχορστ και του Όλντενμπουργκ αποτελούν πλέον πεδία έρευνας για να αποδοθούν  ευθύνες επειδή «οι φόνοι θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όλντενμπουργκ.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top