Στο έλεος της φωτιάς η κεντρική και νότια Ιταλία - Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με 46 μέτωπα πυρκαγιών

Πυροσβέστες, εθελοντές, ο στρατός και εναέρια μέσα ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Στο έλεος της φωτιάς η κεντρική και νότια Ιταλία

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται η κεντρική και νότια Ιταλία. Στην περιοχή της Καλαβρίας, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε 46 διαφορετικά μέτωπα.

Παράλληλα, φωτιές μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή και άλλων πόλεων: του Καταντζάρο, της Βίμπο Βαλέντσια, της Κοσέντσα και του Ρήγιου της Καλαβρίας.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικές δυνάμεις, ο στρατός και εναέρια μέσα. Ο πρόεδρος της περιφέρειας Μάριο Ολιβέριο ζήτησε από την κυβέρνηση Τζεντιλόνι την αποστολή ακόμη περισσότερων μέσων, για να μπορέσει να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια.

Συγχρόνως, σειρά πυρκαγιών έχει ξεσπάσει και στην κεντρική Ιταλία, έξω από την πόλη Ριέτι (90 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης) και στην περιφέρεια Αμπρούτσο.

Ο δήμαρχος της περιοχής Αντροντόκο, ζήτησε από την πολιτική προστασία να στηρίξει ακόμη πιο δυναμικά το έργο της πυροσβεστικής και κατήγγειλε ότι «είναι απαράδεκτο, έπειτα από τόσες καταστροφές, να μπορούν κάποιοι εμπρηστές να εισέρχονται ακόμη, περπατώντας ανενόχλητα στα μονοπάτια, μέσα στα δάση της περιοχής».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top