Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ στο Πακιστάν - Κάψανε τη σημαία των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφορμή στάθηκε η νέα στρατηγική του Αμερικανού προέδρου για το Αφγανιστάν

Στο είναι πόδι το Πακιστάν κατά του Τράμπ. Συγκεκριμένα την Κυριακή, 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν αντιαμερικανικές διαδηλώσεις από το Καράτσι και το Ισλαμαμπάντ μέχρι τη Λαχόρη.

Το σπίρτο που άναψε τη φωτιά ήταν η ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, με την οποία ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική για το Αφγανιστάν και τη Νότια Ασία, κατηγορώντας το Πακιστάν ότι θα δώσει ασφαλές καταφύγιο σε εξτρεμιστές που σκοτώνουν στρατεύματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Στο Ισλαμαμπάντ, πρωτεύουσα του Πακιστάν στις διαδηλώσεις συμμετείχαν και οι σκληροπυρηνικοί θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες, οι οποίοι απέρριψαν τους ισχυρισμούς Τραμπ ότι δήθεν το Ισλαμαμπάντ φιλοξενεί μαχητές που πολεμούν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Στο Καράτσι (παλαιότερη πρωτεύουσα του Πακιστάν) οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους Σιίτες μουσουλμάνους, όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το αμερικανικό προξενείο της πόλης. 

Στη Λαχόρη, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε αμερικανική σημαία, ενώ δε δίστασαν να κάψουν και ένα ομοίωμα του προέδρου Τράμπ για να εκφράσουν την οργή τους. 

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ AP 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top