"Θέμα χρόνου" μια επίθεση τζιχαντιστών στη Ρώμη - Ετοιμοπόλεμο το Βατικανό

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί - Πρώτη ανάρτηση: 26-08-2017 08:48

Ο επικεφαλής της Παπικής Ελβετικής Φρουράς διαβεβαίωσε πιστούς αλλά και τουρίστες ότι τα μέτρα ασφαλείας του Βατικανού, όπως και σε όλους τους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας, έχουν ενισχυθεί ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ένα φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 86 ανθρώπους στην παραλιακή λεωφόρο της Νίκαιας, στη Γαλλία. Μετά από τις ανοιχτές απειλές του Ισλαμικού Κράτους για ενδεχόμενο χτύπημα στη Ρώμη και τον ίδιο τον πάπα, τα μέτρα είναι ακόμα πιο έντονα. 

Οι τζιχαντιστές έκαναν σαφές ότι «είναι θέμα χρόνου» να χτυπήσουν τη Ρώμη, όμως φράγματα, περιπολικά και στρατιωτικά οχήματα έχουν τοποθετηθεί γύρω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ώστε να καταστεί δυσκολότερο για κάποιο αυτοκίνητο να αναπτύξει ταχύτητα και να εξαπολύσει επίθεση «χαμηλού κόστους», όπως ονομάζεται, σαν εκείνη της Βαρκελώνης, του Βερολίνου ή της Νίκαιας.

«Ίσως να είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να γίνει μια επίθεση στη Ρώμη, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Ελβετικής Φρουράς, Κριστόφ Γκραφ, μιλώντας στην ελβετική καθολική ιστοσελίδα Cath.ch.

Τζιχαντιστικές ιστοσελίδες απειλούν διαρκώς καθολικούς στόχους στη Ρώμη. Ήδη από το 2015, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων Κοπτών στη Λιβύη, ενώ ακουγόταν ένας από τους εκτελεστές να λέει ότι «θα κατακτήσουμε τη Ρώμη, με τη θέληση του Αλλάχ». Την ίδια περίπου περίοδο, σε άλλη παρόμοια ιστοσελίδα αναρτήθηκε μια φωτογραφία που έδειχνε τη μαύρη σημαία των τζιχαντιστών να κυματίζει στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Σημείωση: Η Ελβετική Φρουρά είναι ο «στρατός» του Βατικανού, που αριθμεί περίπου 110 άντρες. Πρόκειται για ένα θεσμό που υπάρχει από τον 16ο αιώνα και, μαζί με μια αστυνομική δύναμη, έχει την ευθύνη για την ασφάλεια του πάπα και του Βατικανού.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top