Η τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη «διέλυσε» οικογένειες: Θρήνος στην καρδιά της πόλης

Ο άλλοτε γεμάτος με ζωή πεζόδρομος έχει γεμίσει με κεριά

Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες μετά  την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, καθώς η επιλογή της Λα Ράμπλα δεν ήταν αθόλου τυχαία.

Πρόκειται για το πιο διάσημο δρόμο της πόλης.Το πιο τουριστικό σημείο. Ένα τρίγωνο που πλημμυρίζει από τουρίστες όλο το χρόνο.

Κοντά στη θάλασσα υπάρχει το μνημείο του Χριστόφορου Κολόμβου. Περπατώντας το πεζόδρομου της Ράμπλα, προς τα πάνω υπάρχει στα αριστερά του το μέγαρο Γκουέλ. Κοντά στην Πλάθα Καταλούνια βρίσκεται ένα περίκομψο σιντριβάνι του 19ου αιώνα. Αγαπημένη στάση των τουριστών το διάσημο κτίριο Κάζα Μπατλιό  όπως και το Κάζα Μιλά. Οι τζιχαντιστές ήθελαν να ισοπεδώσουν το μνημείο έμβλημα της Βαρκελώνης Σαγράδα Φαμίλια . Ο άλλοτε γεμάτος ζωή πεζόδρομος τώρα έχει γεμίσει από κεριά, λουλούδια, προσευχές και δάκρυα.

Ο πατέρας που θα δείτε στο video, έμαθε από την τηλεόραση πώς ο γιος του είναι στη λίστα με τους νεκρούς. Ο Τζάρεντ επέλεξε τη Βαρκελώνη για να περάσει το μήνα του μέλιτος με την αγαπημένη του Χάιντι. Ήταν μόλις ένα χρόνο παντρεμένοι.

Σχεδόν δυο μέρες μετά το αιματοκύλισμα ο 7χρονος Julian συνεχίζει να αγνοείται. Κάποιοι υποστηρίζουν πώς είναι νεκρός και είναι το παιδάκι που βλέπετε αναίσθητο στο δρόμο στο συγκεκριμένο βίντεο. Φοράει ρούχα στα ίδια χρώματα με το εξαφανισμένο αγοράκι. Στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ  πατέρας τριών παιδιών.

Να σημειώσουμε, ότι η Ισπανία θα διατηρήσει το επίπεδο συναγερμού στη βαθμίδα 4, δηλαδή μία βαθμίδα κάτω από το μέγιστο επίπεδο. Οι αρχές θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη και σε τουριστικά σημεία.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top