Νέα εξέλιξη: Μάλλον ζωντανός και ελεύθερος ο οδηγός του βαν που σκόρπισε το θάνατο στη Βαρκελώνη

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας

Νέα εξέλιξη: Μάλλον ζωντανός και ελεύθερος ο οδηγός του βαν που σκόρπισε το θάνατο στη Βαρκελώνη

Οι εξελίξεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη συνεχώς διαφοροποιούνται και μια νέα εξέλιξη, φέρνει τις ισπανικές αρχές σε νέο ανθρωποκυνηγητό του δράστη- οδηγού του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Las Ramblas.

Mέχρι τώρα, αυτό που γνωρίζαμε ήταν ότι ο 18χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, ο οποίος είχε αναγνωριστεί ως ο οδηγός του βαν, ήταν ανάμεσα στους πέντε άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς.

Ωστόσο, η ισπανική αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή πως ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε 14 ανθρώπους, μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός και να διαφεύγει!

Ο Josep Lluis Trapero, επικεφαλής της αστυνομίας στην βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο οδηγός ήταν ένας από τους πέντε άνδρες που σκοτώθηκαν.

«Είναι ακόμα μια πιθανότητα αλλά, αντίθετα με τέσσερις ώρες πριν, αυτή η πιθανότητα χάνει έδαφος» δήλωσε στην περιφερειακή τηλεόραση.

Ο οδηγός εγκατέλειψε το φορτηγάκι και διέφυγε την Πέμπτη, αφού έπεσε πάνω σε πλήθος, που περπατούσε στον πιο γνωστό δρόμο της Βαρκελώνης, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και τραυματίες, τόσο τουρίστες όσο και ντόπιους.

Η επίθεση προστέθηκε σε μια σειρά ενεργειών στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο στις οποίες εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα ως όπλα, μια τακτική που είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Οι τρομοκρατικές ενέργειες αυτές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Ισπανία.

Την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που υποστήριξε ότι επρόκειτο για αντίποινα εναντίον των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία.

Αρκετές ώρες μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε ανθρώπους στο Καμπρίλς, 120 χλμ. από τη Βαρκελώνη, αφού έπεσαν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πάνω σε πεζούς και αστυνομικούς. Οι δράστες είχαν μαζί τους ένα τσεκούρι και μαχαίρια και φορούσαν ψεύτικα γιλέκα με εκρηκτικά. Οι τέσσερις έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενός αστυνομικού, διευκρίνισε ο Τραπέρο.

Μια Ισπανίδα σκοτώθηκε στην επίθεση στο Καμπρίλς, ενώ πολλοί άλλοι πολίτες κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top