Ο Τραμπ, οι νεοναζί και το... 28χρονο μοντέλο!

Η Χόουπ Χικς είναι υπεύθυνη για την επικοινωνιακή πολιτική του Λευκού Οίκου

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζεται η κατακραυγή κατά της επιμονής του Ντόναλντ Τραμπ να μην καταδικάζει την ακροδεξιά για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια. Ακόμη και υπουργοί του καταδίκασαν ευθέως το ρατσισμό. Ο ίδιος πάντως επέστρεψε στο γκολφ-κλαμπ του, αφού πρώτα έδωσε τα ηνία της επικοινωνιακής πολιτικής του Λευκού Οίκου σε ένα 28χρονο μοντέλο.

Όλα τα μοντέλα του προέδρου... Η σύζυγος.. Η κόρη... και τώρα η υπεύθυνη για την επικοινωνιακή πολιτική του Λευκού Οίκου. Είναι η Χόουπ Χικς, 28 ετών, πρώην μοντέλο και προσωρινά στην θέση του Άντονι Σκαρμούτσι, έως ότου βρεθεί μόνιμος διευθυντής επικοινωνίας.

Η Χικς μπήκε στο "σύμπαν Τραμπ" το 2012. Τότε εργάστηκε για εταιρία δημοσίων σχέσεων που είχε αναλάβει τη σειρά μόδας της Ιβάνκα Τραμπ. Οι δύο γυναίκες έγιναν φίλες. Το 2014 προσελήφθη στην εταιρία ακινήτων Τραμπ, ως διευθύντρια επικοινωνίας. Τώρα, ανήκει στις 6 πιο καλοπληρωμένες γυναίκες του Λευκού Οίκου, με 180.000 δολάρια το χρόνο κι έχει μπει και στο Forbes. Το γραφείο της είναι ακριβώς έξω από αυτό του προέδρου. Την εμπιστεύεται απόλυτα κι ας είναι εντελώς άσχετη με την πολιτική.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξέρει μεν από ωραίες γυναίκες, όμως αλλοπρόσαλλες δηλώσεις όπως περί... καλών νεοναζί και επιλογές όπως της Χικς, έχουν προκαλέσει κατακραυγή ακόμη κι από το Χόλυγουντ. Στην πρεμιέρα της αντιρατσιστικής ταινίας "Ντιτρόιτ", η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτιδα Κάθριν Μπίγκελοου συνέστησε στον Τραμπ να δει την ταινία. «Θα τον προέτρεπα να δει την ταινία, μόνο με την ελπίδα ότι μπορεί να εξανθρωπίσει κάτι που είναι αδιανόητο για κείνον».

Ακόμη και οι πολίτες χωρών που είναι σύμμαχοι των Αμερικανών, όπως Ιάπωνες, Νοτιοκορεάτες, Γερμανοί, Γάλλοι, αλλά και οι Έλληνες (με ένα συντριπτικό ποσοστό 60 προς 20% περίπου), εμπιστεύονται περισσότερο τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν από τον Τραμπ, σύμφωνα με έρευνα.

Την Τετάρτη, επέστρεψε στο γκολφ-κλαμπ του στο Νιου Τζέρσι, αφού διέλυσε μόνος δυο οικονομικά συμβούλια. Προηγουμένως, μεγαλοστελέχη από επιχειρήσεις-κολοσσούς που συμμετείχαν σε αυτά, είχαν παραιτηθεί διαμαρτυρόμενα για την στάση του σχετικά με τους… καλούς νεοναζί.

Στη Σάρλοτσβιλ οι πυρσοί ξανάναψαν. Αυτή τη φορά, δεν τους κρατούσαν ακροδεξιοί -όπως την περασμένη εβδομάδα- αλλά πολίτες. Ένα κάλεσμα ενότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top