Aνακωχή για Β.Κορέα-ΗΠΑ: Σε μέγιστη επιφυλακή και έτοιμο για παν ενδεχόμενο το Πεντάγωνο

«Σοφή και συνετή» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να μην εκτοξεύσει πυραύλους

Σε μέγιστη επιφυλακή είναι το Πεντάγωνο για πιθανό χτύπημα του Κιμ Γιονγκ Ουν μολονότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ ανέβαλε, προς το παρόν τουλάχιστον, το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων κατά της νήσου Γκουάμ.

«Έτοιμοι για παν ενδεχόμενο»  είναι η επίσημη απάντηση της Ουάσινγκτον στον Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος μέχρι εχθές μελετούσε έναν χάρτη με τη διαδρομή πτήσης των πυραύλων που φαίνεται να ξεκινά από τις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας, διασχίζοντας την Ιαπωνία προς το Γκουάμ.

Ούτε οι Ιάπωνες όμως έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα. Ξεκίνησαν με τις ΗΠΑ κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη νήσο Χοκκάιντο ή αλλιώς στο δρόμο της βόρειας θάλασσας.

«Σοφή και συνετή» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την απόφαση του  Κιμ Γιονγκ Ουν να μην εκτοξεύσει πυραύλους. Η εναλλακτική θα ήταν καταστροφική και απαράδεκτη!», έγραψε στο Twitter, με το Γκουάμ να βρίσκεται σε μέγιστη επιφυλακή.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα των New York Times δείχνει πώς τρία χρόνια μετά οι ΗΠΑ πληρώνουν το πραξικόπημα στην Ουκρανία και την επέμβασή τους βοηθώντας στην εκπαίδευση των εθνικιστών. «Πίσω από την επιτυχία της Βόρειας Κορέας στο πυραυλικό της πρόγραμμα κρύβεται ουκρανικό εργοστάσιο» είναι ο τίτλος της αμερικανικής εφημερίδας.

Από την Ουκρανία αγόρασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τους πυραυλοκινητήρες, ενώ το  εργοστάσιο έχει απορρίψει παρόμοιες κατηγορίες επανειλημμένα.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, από την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση έως την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου πέρασαν 10 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατον μέσα σε τόσο μικρό χρονικό  διάστημα να κατασκευάσει κάποιος τον πυραυλοκινητήρα από το μηδέν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top