Πύρινη κόλαση και στη νότια Ευρώπη: Φλέγονται Γαλλία και Πορτογαλία

Μουσώνες και φονικές πλημμύρες στην Ινδία

Εκτός από τις φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στην Ελλάδα, μάχη με τις φλόγες δίνει και η νότια Ευρώπη. Η Γαλλία και η Πορτογαλία είναι αντιμέτωπες με εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές, σε αντίθεση με την Ινδία, όπου 165 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Αντιμέτωπες με εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές Γαλλία και  Πορτογαλία

 

Η Πορτογαλία εκπέμπει SOS στην ΕΕ για να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Πορτογαλία .  Περισσότερες από 250 πυρκαγιές απειλούν να αφανίσουν το κεντρικό τμήμα της ιβηρικής χώρας. Για τον λόγο αυτό, εκπέμπει SOS στην ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα.

3000 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης. Οι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν το υπεράνθρωπο έργο τους. 268 πυρκαγιές ξέσπασαν μόνο το Σαββατοκύριακο.

Πύρινος εφιάλτης στη Κορσική

 

Ίδια εικόνα και στη νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα τις Κορσικής.Οι πύρινες γλώσσες κατάπιαν πάνω από 20.000 στρέμματα.

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε προσωρινά καταλύματα με τις αρχές να διεξάγουν έρευνες για τα αίτια των πυρκαγιών.

165 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Νεπάλ, Μπαγκλαντές και Ινδία

Μουσώνες και φονικές πλημμύρες πλήττουν τη Νότια Ασία. Τουλάχιστον 165 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 2 μέρες.

 

Στην Ινδία μία τεράστια κατολίσθηση παρέσυρε δύο λεωφορεία. Τόνοι βράχων και όγκοι νερού τα καταπλάκωσαν με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και καταλήξουν και τα δύο στον γκρεμό. 46 επιβάτες σκοτώθηκαν ακαριαία .

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top