Σε πύρινο κλοιό Πορτογαλία και Κορσική-1.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν

Κάτοικοι έκαναν λόγο για «κόλαση»

Σε πύρινο κλοιό Πορτογαλία και Κορσική

Πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται για ακόμη μία ημέρα στην Πορτογαλία, αλλά και στην Κορσική, όπου σχεδόν 1.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα καταλύματά τους στη διάρκεια της νύχτας.

Στην Κορσική οι πυρκαγιές καταστρέψει περίπου 20.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, ενώ ένας συνελήφθη ένας ύποπτος για πέντε εμπρησμούς.

Στο Καπ Κορς, το βορινό ακρωτήρι όπου ξέσπασε η πρώτη πυρκαγιά τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, η φωτιά έχει «σταθεροποιηθεί» στην ακτή αλλά παραμένει «ενεργή στην κοινότητα Σίσκο», σύμφωνα με τον νομάρχη της Οτ-Κορς, Ζεράρ Γκαβορί, τη στιγμή που κάτοικοι έκαναν λόγο για «κόλαση».

Τρία Καναντέρ εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά ώστε να βοηθήσουν τους 230 πυροσβέστες στο έδαφος, που έλαβαν ενισχύσεις 140 ανδρών από την ηπειρωτική νότια Γαλλία.

Πυροσβέστες και αεροπλάνα έχουν επιστρατευθεί επίσης στην κεντρική Πορτογαλία προκειμένου να καταπολεμήσουν δύο τεράστιες δασικές πυρκαγιές που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία σε πολλούς οδικούς άξονες.

Οι πυρκαγιές που προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι εκείνες κοντά στην πόλη Αμπράντς, στον τομέα Σανταρέμ, και στο Αλβαϊαζέρε, στην περιοχή Λεϊρία, δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Πατρίσια Γκασπάρ.

Μόνο για αυτές οι δύο φωτιές χρειάστηκε η κινητοποίηση σχεδόν 800 πυροσβεστών, περισσότερων από 250 οχημάτων, τεσσάρων αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

Η Πορτογαλία κατέγραψε την Παρασκευή τον μεγαλύτερο αριθμό δασικών πυρκαγιών σε μια ημέρα από την αρχή του έτους, με 220 εστίες φωτιές, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Στα μέσα Ιουνίου, μια γιγαντιαία πυρκαγιά στο Πεδρόγαου Γκραντ στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους.

Έπειτα από αυτή την τραγωδία, η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει των αριθμό των ευκαλύπτων στα δάση της χώρας, καθώς τα δέντρα αυτά είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα.

 

*φωτο: APIMAGES

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top