Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Β. Κορέας! Τραμπ: Αν ο Κιμ επιτεθεί θα το μετανιώσει

Ο κίνδυνος σύρραξης είναι υψηλός, εκτιμά ο Λαβρόφ

Τραμπ: Αν ο Κιμ επιτεθεί θα το μετανιώσει

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει πως η ηγεσία της Βόρειας Κορέας αντιλαμβάνεται «πλήρως» τη βαρύτητα των προειδοποιήσεών του προς την Πιονγκγιάνγκ να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους.

«Ελπίζω ότι (οι Βορειοκορεάτες) θα καταλάβουν πλήρως τη βαρύτητα αυτού που είπα, και αυτό που είπα είναι αυτό που εννοώ», τόνισε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του γηπέδου γκολφ του στο Νιού Τζέρσεϊ όπου κάνει διακοπές. «Αυτές οι λέξεις γίνονται εύκολα αντιληπτές», πρόσθεσε ο ίδιος, διαμηνύοντας πως εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφασίσει να επιτεθεί στο Γκουάμ, «θα το μετανιώσει».

Associated Press: Η Ουάσινγκτον καταβάλλει ανεπισήμως προσπάθειες για να αρχίσει διάλογος με τη Βόρεια Κορέα 

Η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διεξάγει ανεπισήμως προσπάθειες για να υπάρξει διάλογος με τη Βόρεια Κορέα εδώ και αρκετούς μήνες, μετέδωσε  το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο τον τόνο έναντι της Πιονγκγιάνγκ κι ενώ η κατάσταση στην Ασία παραμένει τεταμένη.

Η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει την πληροφορία.

Ο Τραμπ στέλνει Κούσνερ και Γκρίνμπλατ στη Μέση Ανατολή

Την ίδια ώρα ο Τραμπ αποφάσισε να στείλει τον σύμβουλο και γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ και τον διαπραγματευτή Τζέισον Γκρίνμπλατ στη Μέση Ανατολή σύντομα για συναντήσεις με ηγέτες της περιοχής και για να συζητήσουν έναν «δρόμο για (να αρχίσουν) ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων», δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο κίνδυνος σύρραξης είναι υψηλός, εκτιμά ο Σ. Λαβρόφ 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια στρατιωτική σύρραξη με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πολύ υψηλός, ενώ επισήμανε τη βαθιά ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης για τις απειλές επίθεσης που εκτοξεύουν εκατέρωθεν Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ.

«Η πλευρά που είναι ισχυρότερη και εξυπνότερη» πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κρίσης, τόνισε ο Λαβρόφ, σε ομιλία που εκφώνησε σε φόρουμ Ρώσων φοιτητών και μεταδόθηκε απευθείας από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top