Kακοκαιρία σε διάφορα σημεία του πλανήτη

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR

Ο ανεμοστρόβιλος στο Mέρυλαντ σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Αυτοκίνητα αναποδογύρισαν, δένδρα ξεριζώθηκαν, κατοικίες καταστράφηκαν.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβουν σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς για το Μέριλαντ το κτύπημα  ανεμοστρόβιλου δεν είναι συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο.

Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο έγιναν και στην Τούλσα της Οκλαχόμα, όπου υπήρξαν τριάντα τραυματίες.

Στο Σαν Αντόνιο του Τέξας δημιουργήθηκαν πλημμύρες μετά την πυκνή βροχόπτωση. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πολλοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα. Στην περίπτωση αυτή για να απομακρυνθεί ο οδηγός από το αυτοκίνητό του χρειάστηκε να παρέμβουν πυροσβέστες.

Η Νέα Ορλεάνη και γενικότερα η Λουιζιάνα, κι αν έχουν γνωρίσει πλημύρες και καταστροφές. Οι άνθρωποι εκεί έχουν μάθει, αν και δεν είναι εύκολο, να ζουν με τις συχνές αναποδιές του καιρού και τις  φυσικές καταστροφές που προξενούνται.

Είναι η δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες που οι τροπικές βροχές δημιουργούν πλημμύρες σε διάφορες συνοικίες της Νέας Ορλεάνης και μεγάλης έκτασης καταστροφές.

Στις ακτές του Μεξικού κτύπησε η τροπική καταιγίδα Φράνκλιν. Οι άνεμοι ξεπερνούν σε ταχύτητα τα 97 χιλιόμετρα την ώρα και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Στην άλλη άκρη του πλανήτη το πέρασμα του τυφώνα Νόρου στην Ιαπωνία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 47. Στην κεντρική Ιαπωνία προκλήθηκαν πλημμύρες. Σπίτια καταστράφηκαν και δρόμοι έχουν καταστεί απροσπέλαστοι. Οι αρχές προσπάθησαν με αμμόσακους να αποτρέψουν να ξεχειλίσει μεγάλος ποταμός.

Στη γειτονική Κίνα 8 είναι οι νεκροί και 17 οι αγνοούμενοι από κατολισθήσεις στην επαρχία Σετσουάν. Μεγάλη οδική αρτηρία της περιοχής παραμένει κλειστή μετά την πολύ μεγάλη κατολίσθηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top