Το φως της δημοσιότητας είδε ένα video ντοκουμέντο από την πτήση 759 της American Airlines από την Αθήνα προς την Φιλαδέλφεια.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι σφοδρές αναταράξεις έθεσαν σε κίνδυνο τους 300 επιβάτες, λίγο πριν την προσγείωση στο αμερικανικό αεροδρόμιο.

Τρεις επιβάτες και εφτά μέλη του πληρώματος χρειάσθηκε μάλιστα να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες μετά την προσγείωση σε νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε η ίδια η αμερικανική εταιρεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τα όσα  υποστηρίζουν επιβάτες ήταν τόσο έντονες οι αναταράξεις κατά την διάρκεια της πτήσης του τρόμου, που αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν στον… αέρα, μαζί με αντικείμενα που έπεφταν στα κεφάλια των ίδιων και άλλων επιβατών.

Αρκετοί χτύπησαν στην οροφή πάνω από τις θέσεις τους, μωρά έκλαιγαν, βαλίτσες και τσάντες έπεφταν στον διάδρομο, ενώ μία αεροσυνοδός τραυματίσθηκε στον ώμο, σύμφωνα με μαρτυρίες, προσπαθώντας να βοηθήσει τους επιβάτες.

«Μας έδιναν τα ποτά. Οι αεροσυνοδοί βρίσκονταν στις τελευταίες σειρές του αεροσκάφους όταν μας είπαν «δέστε τις ζώνες σας». Οι αεροσυνοδοί προσπάθησαν να μεταβούν και εκείνοι στις θέσεις τους και ούτε καν αυτό πρόλαβαν. Ξεκίνησε να τρέμει κι αμέσως έκανε μια μεγάλη βουτιά. Μωρά ούρλιαζαν, άνθρωποι μπροστά μας χτυπούσαν στο ταβάνι» δήλωσε ο επιβάτης Ian Smith στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC6, ενώ τόνισε ότι όλα συνέβησαν 30 λεπτά πριν την προσγείωση.

Η δημοσιογράφος της ProPublica, Jessica Huseman, ταξίδευε στην ίδια πτήση και έγραψε στο Twitter  «Καμία απολύτως προειδοποίηση. Το αεροσκάφος έσβησε στον αέρα. Ειλικρινά, τρομακτικό».

Tags: