Ο καιρός τρελάθηκε στην Ιταλία: Στο Βορρά χειμώνας και κακοκαιρία, στο Νότο καύσωνας

Φονικές καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 4 άνθρωποι

Iταλία: Κακοκαιρία στο Βορρά, καύσωνας στο Νότο

Στο έλεος του καιρού βρίσκεται η Ιταλία, καθώς στο Βορρά φονικές καταιγίδες έχουν στοιχίσει την ζωή τεσσάρων ανθρώπων, ενώ ο Νότος σαρώνεται από ισχυρό καύσωνα.

 

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική μια γυναίκα καταπλακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της από κατολίσθηση κοντά στην περιοχή Cortina d’ Ampezzo. Το διαλυμένο όχημά της βρέθηκε στην κοίτη ενός ποταμού κοντά στο φημισμένο χειμερινό θέρετρο.

Στο όρος Marmolata στους Δολομίτες ένας άνδρας κεραυνοβολήθηκε χθες, ενώ στην περιοχή Φρίουλι ένας Βέλγος τουρίστας σκοτώθηκε, όταν έπεσε δέντρο πάνω στο αντίσκηνό του.

Στην περιοχή της Λομβαρδίας μια γυναίκα γλίστρησε και έπεσε από ορεινό μονοπάτι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Οι Αρχές, καλούν τους κατοίκους της περιοχής να ακούν προσεκτικά τις μετεωρολιγικές προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα και να μην εκτίθενται σε κινδύνους.

Στο Νότο της Ιταλίας, εδώ και μέρες ο υδράργυρος έχει κολλήσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να ευνοείται το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Μόνο τον τελευταίο μήνα αποτεφρώθηκαν τόσες εκτάσεις, όσες από την αρχή του έτους. Την περασμένη Πέμτη μια 79χρονη γυναίκα κι ένας 82χρονος άνδρας βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό η χώρα πλήττεται από παρατεταμένη ξηρασία με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στην πρωτεύουσα Ρώμη, να παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις νερού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top