Εικόνες ντροπής! Στρατιώτες εξευτελίζουν Σύρους πρόσφυγες, αναγκάζοντάς τους να φορέσουν γυναικεία εσώρουχα

Λίγε μέρες μετά τη σύλληψη άλλων στρατιωτών που ξυλοκοπούσαν πρόσφυγες - Πρώτη ανάρτηση: 04-08-2017 13:30

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έδειχνε Τούρκους στρατιώτες να βασανίζουν και να ξυλοκοπούν Σύρους πρόσφυγες κι ένα νέο περιστατικό κακοποίησης προσφύγων έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, όπου Τούρκοι στρατιώτες, ανάγκασαν Σύρους πρόσφυγες που μόλις είχαν εισέλθει στη χώρα να φορέσουν γυναικεία εσώρουχα.

Την 1η Αυγούστου, ο Σύρος δημοσιογράφος Ahmad Alkhatib ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες που δείχνουν τρεις άνδρες να φορούν γυναικεία εσώρουχα σε έντονα χρώματα, ενώ στα σώματά τους διακρίνονται μώλωπες και εκδορές.

«Ξανά και ξανά Τούρκοι στρατιώτες προσβάλλουν Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία. Οι Σύροι ακόμη υβρίζονται», ήταν το σχόλιο του Alkhatib πάνω από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο λογαριασμό του. 

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τις συγκεκριμένες φωτογραφίες φέρεται να ανέβασαν οι ίδιοι οι Τούρκοι στρατιώτες στους λογαριασμούς τους στα social media, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Στο σοκαριστικό μάλιστα βίντεο που δείχνει τα βασανιστήρια των προσφύγων ακούγεται ένας από τους στρατιώτες να τους λέει:

«Θα ξανάρθετε στην Τουρκία; Βούλωσέ το! Μη φωνάζεις», ενώ ένας άλλος απεικονίζεται να κλωτσά έναν άλλο πρόσφυγα ενώ είναι ήδη πεσμένος στο έδαφος.

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στους στρατιώτες, ενώ δικαστήριο στην επαρχία Χατάι καταδίκασε τους τρεις από τους τέσσερις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top