Χαμός στη δίκη Ακιντζί για το πραξικόπημα στην Τουρκία- Πετούσαν μπουκάλια!

Δικαζόταν ο «πολιτικός ιμάμης» Χακάν Τσιτσέκ

Διαμάχη ξέσπασε στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ δικαζόταν ο «πολιτικός ιμάμης», όπως χαρακτηρίζεται, Χακάν Τσιτσέκ, στην δίκη για τη βάση Ακιντζί, για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Στην αίθουσα πετούσαν πλαστικά μπουκάλια. 

Στη δίκη υπ’ αριθμόν τέσσερα, ύποπτος στη δίκη Χακάν Τσιτσέκ ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα εάν διάβασε τα βιβλία του Φετουλάχ Γκιουλέν και εκείνος απάντησε «όχι». Και ο εισαγγελέας συνέχισε: «Λέτε ότι δεν τα διαβάσατε, αλλά χθες στην υπεράσπισή σας, το παράδειγμα που δώσατε για το μήλο είναι από βιβλίο του Γκιουλέν». Τότε, ο Τσιτσέκ γύρισε προς τον δικαστή και του είπε: «Εγώ δεν διάβασα τα βιβλία του Γκιουλέν. Αλλά ο δικηγόρος τα διάβασε. Κατηγορώ τον δικηγόρο αυτόν ότι είναι μέλος της οργάνωσης Feto».

Αμέσως, οι ύποπτοι στην αίθουσα άρχισαν να χειροκροτούν και ο δικαστής είπε: «Όχι χειροκροτήματα. Τι χειροκροτάτε;». Τότε, αμέσως άρχισαν να πετούν μπουκάλια. Κάποιοι, μάλιστα, προσπάθησαν να περπατήσουν προς την κατεύθυνση των υπόπτων. Στις 14.00, ο δικαστής ζήτησε διάλειμμα και η αίθουσα άδειασε.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top