Σπεύσατε! Η NASA κάνει προσλήψεις και δίνει τρελά λεφτά

Πόσα χρήματα θα παίρνει ο νέος υπεύθυνος πλανητικής προστασίας;

Η NASA κάνει προσλήψεις και δίνει τρελά λεφτά

Αγγελία έχει βάλει η NASA και αναζητά νέο υπεύθυνο πλανητικής προστασίας ο οποίος κύριο μέλημα θα έχει την αποτροπή της βιολογικής μόλυνσης στη διάρκεια της ανθρώπινης και ρομποτικής διαστημικής εξερεύνησης.

Ο νέος υπεύθυνος θα πρέπει να φροντίσει ώστε να μην φτάσουν στη Γη εξωγήινοι ή δυνητικά επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, αλλά και να μη μολυνθούν άλλοι πλανήτες ή δορυφόροι από γήινα μικρόβια που θα έχουν μεταφερθεί από διαστημικά σκάφη ή αστροναύτες.

Για τα καθήκοντά του αυτά μάλιστα θα πληρώνεται αδρά, αφού οι ετήσιες απολαβές του θα κυμαίνονται από 124.400 – 187.000 δολαρίων ανάλογα με τα προσόντα του.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο φυσικού, μηχανικού ή μαθηματικού και να διαθέτουν διαβάθμιση για θέματα εθνικής ασφάλειας. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από πολίτες των ΗΠΑ έως τα μέσα Αυγούστου και η ανάληψη της θέσης θα γίνει αρχικά για τρία χρόνια.

Η NASA είχε προ ετών δημιουργήσει θέση «υπευθύνου πλανητικής προστασίας» (σήμερα την κατέχει η δρ Κάθριν Κόνλεϊ), αλλά φαίνεται πως τώρα αποφάσισε να πάρει το θέμα πιο σοβαρά, καθώς η διαστημική εξερεύνηση προχωρά ραγδαία και η προοπτική εύρεσης εξωγήινων μορφών ζωής φαίνεται πλέον πιο ρεαλιστική, αν όχι βέβαιη σε μερικές δεκαετίες.

Η αγγελία της NASA αναφέρει ότι ο νέος υπάλληλός της πρέπει να φροντίσει να διατηρήσει τους άλλους κόσμους «στη φυσική κατάστασή» τους και, από την άλλη, «να λάβει τις δέουσες προφυλάξεις για να προστατεύσει τη βιόσφαιρα της Γης σε περίπτωση που υπάρχει ζωή αλλού».

Μία από τις ανησυχίες των επιστημόνων είναι ότι κάποια μέρα θα ανακαλύψουν μικρόβια στον Άρη ή κάπου αλλού και θα νομίσουν ότι βρήκαν την πρώτη εξωγήινη ζωή, αλλά στην πραγματικότητα θα πρόκειται απλώς για μικρόβια που οι διαστημικές αποστολές θα έχουν κουβαλήσει μαζί τους.

Αυτή είναι η αιτία, μάλιστα, που η NASA σχεδιάζει να καταστρέψει τη διαστημοσυσκευή «Κασίνι», που σύντομα θα ολοκληρώσει την αποστολή της στο σύστημα του Κρόνου με μια ελεγχόμενη αυτοκαταστροφική βουτιά, για να μη μολύνει τον πλανήτη με την ανεξέλεγκτη πτώση της, όπως είχε κάνει και με το σκάφος «Γαλιλαίος» γύρω από το Δία το 2003.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top