Βενεζουέλα ώρα μηδέν! Διχασμένη η κοινή γνώμη- Ανταλλαγή "πυρών" Μαδούρο και Τραμπ

Συνελήφθησαν ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης

Με συλλήψεις δυο ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρo, δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει να αγνοεί τις διαδηλώσεις εναντίον του, μετά και την εκλογική παρωδία της Κυριακής που ο ίδιος, πάντως, χαρακτήρισε μεγάλη νίκη.

Στο βίντεο θα δείτε τη σύλληψη του στελέχους της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, του πρώην Δημάρχου, Αντόνιο Λεντέζμα  από πράκτορες της Σέμπιν, της μυστικής υπηρεσίας του Μαδούρο. Μάταια μια γυναίκα φωνάζει στους πράκτορες να τον αφήσουν.

Αργότερα, ανέβηκαν στα social media βιντεοσκοπημένα μηνύματα και των δυο.

Ένα άλλο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, δείχνει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα, Λεοπόλντο Λόπεζ, να οδηγείται από δυο πράκτορες της Σέμπιν, μέσα σε αυτοκίνητο που περιμένει έξω από το σπίτι του. Προηγουμένως, οι πράκτορες τον είχαν βγάλει διά της βίας έξω.

Και οι δυο συλληφθέντες τελούσαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Λόπεζ και Λεντέσμα είχαν καλέσει την προηγούμενη εβδομάδα τους πολίτες της Βενεζουέλας να μην προσέλθουν στις κάλπες που έστησε ο Μαδούρο.

Προηγουμένως, ο Λευκός Οίκος είχε εξαπολύσει σφοδρή φραστική επίθεση, χαρακτηρίζοντας δικτάτορα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και σχολιάζοντας τις επεισοδιακές εκλογές της Κυριακής, οι οποίες συνοδεύτηκαν από τουλάχιστον 15 -σύμφωνα με την αντιπολίτευση-θανάτους και εκτεταμένα επεισόδια.

Ο Τραμπ αποφάσισε και το πάγωμα όλων των περιουσιακών του στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Μαδούρο, που υπόκεινται στο αμερικανικό δίκαιο "παγώνουν" και οι Αμερικανοί πολίτες απαγορεύεται να συναλλάσσονται με αυτόν». 

Οργισμένη ήταν η απάντηση Μαδούρο:

«Σήμερα, ο Αυτοκράτωρ Ντόναλντ Τραμπ πήρε αποφάσεις εναντίον μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι αποφάσεις που δείχνουν την ανικανότητά του, την απελπισία του, το μίσος του, τον χαρακτήρα ενός μεγιστάνα, του αυτοκράτορα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Διχασμένη, όμως, για τις εκλογές δηλώνει και η κοινή γνώμη της Βενεζουέλας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top