Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι συνέλαβε και απήγγειλε κατηγορίες κατά ομάδας στρατιωτών, μετά τη δημοσίευση βίντεο που τους δείχνει να... κλωτσούν νεαρούς Σύρους πρόσφυγες.

Στο βίντεο που διαρκεί πέντε λεπτά και φαίνεται ότι τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο, εμφανίζεται ομάδα Τούρκων στρατιωτών που βρίζουν, ταπεινώνουν και κλοτσούν με μανία τέσσερις νεαρούς Σύρους που έχουν συλληφθεί, αφού διέσχισαν τα σύνορα της χώρας τους με την Τουρκία.

«Τα άτομα που επιφύλαξαν απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε συλληφθέντες, την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν παρανόμως τα σύνορα από την πλευρά της Συρίας για να εισέλθουν στην Τουρκία, τέθηκαν υπό κράτηση και αποτελούν αντικείμενο διοικητικής και δικαστικής δίωξης», αναφέρει ο στρατός στην ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή.

Όσο για τους κακοποιημένους Σύρους, αυτοί απελάθηκαν στη Συρία αφού υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Τουρκία που έχει υποδεχθεί 3.000.000 πρόσφυγες από την Συρία, έχει ενισχύσει εδώ και μερικούς μήνες τα μέτρα ασφαλείας στα τουρκο-συριακά σύνορα και πλέον η είσοδος στην Τουρκία επιτρέπεται μόνο στα άτομα που διαθέτουν άδεια.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Tags: