Τούρκος επιτέθηκε με δρεπάνι σε άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ - ΒΙΝΤΕΟ

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Τουρκία, όπου ένας άνδρας επιτέθηκε με δρεπάνι σε άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Το επεισόδιο έγινε στην Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας με τον δράστη Μεχμέτ Μαλμπορά να δηλώνει κατά την επίθεση ότι «στην θρησκεία μας (Ισλάμ) δεν υπάρχει ειδωλολατρία». 

Ο άνδρας συνελήφθη από την στρατοχωροφυλακή έπειτα από καταγγελία και στην κατάθεσή του είπε: «Μου ανήγγειλαν την επίθεση στο όνειρό του και δεν μετανιώνω». 

Η νομαρχία Σανλιούρφας σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι εμποδίστηκε η καταστροφή του αγάλματος και για τον δράστη ανέφερε ότι η αξιολόγησή τους με βάση τα πρώτα στοιχεία είναι πως δεν έχει σώας τας φρένας. 

Λίγα λόγια για τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ (Θεσσαλονίκη, 19 Μαΐου 1881 - Κωνσταντινούπολη, 10 Νοεμβρίου 1938) ήταν Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός. Ήταν ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ουσιαστικά ανέλαβε πραξικοπηματικά μια διαμελισμένη Οθωμανική αυτοκρατορία, της οποίας το εναπομείναν υπόλοιπο των εδαφών στην Ανατολία, κατόρθωσε να το μετατρέψει σε κράτος δυτικού προτύπου ονομάζοντάς το Τουρκία. Προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική του, δεν δίστασε να συνεχίσει αγριότητες των Νεοτούρκων, όπως η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων. Θεωρείται, παρόλα αυτά, χαρισματικός ηγέτης, του οποίου η μορφή, σύμφωνα με τους σύγχρονους ιστορικούς, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες προσωπικότητες που επηρέασαν καθοριστικά με την παρουσία τους τον 20ό αιώνα. Από τον λαό ο Κεμάλ προσέλαβε τον χαρακτηρισμό «Ατατούρκ», που σημαίνει «πατέρας των Τούρκων».

Άννα Ανδρέου (Κωνσταντινούπολη)

ΒΙΝΤΕΟ  Türkiye Gazetesi - Πληροφορίες wikipedia 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top