NASA: Πρόβα της πλανητικής αεράμυνας με πραγματικό αστεροειδή

Θα είναι ορατός από τη Γη από τις αρχές Αυγούστου

Την πλανητική αεράμυνα της γης θα δοκιμάσει για πρώτη φορά η NASA,  αντιμετωπίζοντας  πραγματικό αστεροειδή .Οι επιστήμονες θα κάνουν το τεστ  για να διαπιστώσουν το βαθμό επάρκειας σε περίπτωση που απειληθεί η γη από αστεροειδείς.

O αστεροειδής με τον οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η NASA στις 12 Οκτωβρίου έχει το όνομα   2012 tc4 . Αν και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη, είναι μια ευκαιρία να ελεγχθούν τα έως τώρα συστήματα προειδοποίησης, τα σχέδια εκκένωσης περιοχών και διάσωσης, καθώς και τα πιθανά σενάρια έγκαιρης αποτροπής  από πλήγμα αστεροειδούς.

Η πλανητική αεράμυνα της Γης θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά  και οι επιστήμονες ευελπιστούν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς μέχρι στιγμής η πλανητική αεράμυνα της γης είχε δοκιμαστεί μόνο σε προσομοιωτή .

Το πρώτο πράγμα που θα κάνουν οι επιστήμονες της NASA, θα είναι να καθορίσουν τη διαδρομή του με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. 

Ο «2012 TC4» έχει εκτιμώμενο μήκος δέκα έως 30 μέτρων, είναι δηλαδή λίγο μεγαλύτερος από τον αστεροειδή που εξερράγη πάνω από τη Ρωσία  το 2013.

Ανακαλύφθηκε από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 της Χαβάης το 2012 και εκτιμάται ότι στις 12 Οκτωβρίου θα περάσει σε απόσταση 6.800 έως 270.000 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.

Ο αστεροειδής αναμένεται να είναι ορατός  από τα μεγάλα επίγεια τηλεσκόπια στις αρχές Αυγούστου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top