Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στο Αμβούργο- Ο δράστης φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ"

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Ένας μετανάστης 26 ετών είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι που έγινε χθες, Παρασκευή, σε σούπερ μάρκετ του Αμβούργου στην Γερμανία. Ο δράστης σκότωσε έναν και τραυμάτισε άλλους έξι ανθρώπους. Στη συνέχεια, προσπάθησε να διαφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από περαστικούς που τον καταδίωξαν. Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τις συγκλονιστικές εικόνες.

Στο βίντεο ντοκουμέντο της γερμανικής Bild, περαστικοί βρίσκονται φάτσα με φάτσα με το δράστη της φονικής επίθεσης σε σούπερ μάρκετ του Αμβούργου. Εκείνος τους απειλεί με το μαχαίρι που κρατά ακόμη στα χέρια του. Για να τον αντιμετωπίσουν, του πετούν καρέκλες που έχουν πάρει από διπλανό καφέ. Ο δράστης το βάζει στα πόδια.

Όμως, οι περαστικοί τον παίρνουν στο κυνήγι. Το περιστατικό καταγράφει με το κινητό του έκπληκτος και ο οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου.

Λίγο αργότερα, ο δράστης βρίσκεται κινητοποιημένος στο έδαφος, έχοντας τριγύρω του Γερμανούς αστυνομικούς.

Προηγουμένως, είχε επιτεθεί σε πελάτες του καταστήματος σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους έξι.

«Tρώγαμε στο εστιατόριο Asia και κόσμος ήρθε τρέχοντας μέσα λέγοντας ότι υπάρχει κάποιος που τριγυρνά και μαχαιρώνει ανθρώπους. Δεν μπορώ να πολλά περισσότερα» λέει αυτόπτης μάρτυρας.  

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο δράστης ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές ασφαλείας ως ισλαμιστής. Αυτόπτες μάρτυρες το επιβεβαιώνουν.

Ο δράστης, 26 ετών, είχε ζητήσει άσυλο στην Γερμανία και δεν απελάθηκε, καθώς δεν διέθετε ταυτότητα.

Η αστυνομία του Αμβούργου δεν έχει ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε συνεργάτες.

Η Καγκελάριος Μέρκελ πληροφορήθηκε για την επίθεση καθ’ οδόν για τις διακοπές της στο Τιρόλο. Ο φακός της Bild την απαθανάτισε τη στιγμή της εκφόρτωσης των αποσκευών της, μεταξύ αυτών και το βαλιτσάκι με τον απαραίτητο εξοπλισμό που ως Καγκελάριος πρέπει πάντα να έχει μαζί της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top