H Βενεζουέλα εκπέμπει SOS! Ακόμα 7 νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Καράκας- Ατάραχος ο Μαδούρο

Εκλογές για αναθεώρηση του Συντάγματος σε 2 μέρες στη χώρα

Άλλοι 7 νεκροί -ανάμεσά τους και δύο 16χρονοι- προστέθηκαν στα θύματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα. Η 48ωρη απεργία που κήρυξε η αντιπολίτευση σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια στους δρόμους της πρωτεύουσας, Καράκας.

Με αίμα πληρώνουν οι νεαροί διαδηλωτές στη Βενεζουέλα την αντίδρασή τους στα σχέδια του προέδρου Μαδούρο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απαντούν με δακρυγόνα και πυρά στις πέτρες, τις μολότοφ και τα πυροτεχνήματα των αγανακτισμένων μασκοφόρων. Τα νέα, βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η αντιπολίτευση. Δύο 16χρονα παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικός φόρος αίματος; 112 άνθρωποι από τις αρχές Απριλίου οπότε και άρχισαν οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις. Η αντιπολίτευση λέει όχι στις εκλογές που έχει προκηρύξει για την Κυριακή ο Μαδούρο, για τη σύσταση συνέλευσης που θα αναθεωρήσει το σύνταγμα. «Θέλει να εγκαθιδρύσει απολυταρχικό καθεστώς» λένε και καλούν σε πιο εντατικές κινητοποιήσεις, παρότι η κυβέρνηση εξήγγειλε απαγόρευση των διαδηλώσεων ως την Κυριακή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες (που ήδη επέβαλαν κυρώσεις σε 13 υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Μαδούρο) ζήτησαν από τις οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών να φύγουν από τη Βενεζουέλα.

Την ίδια ώρα, ο κολομβιανός αερομεταφορέας Αβιάνκα ανέστειλε τις πτήσεις από και προς Βενεζουέλα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top