Πανικός στη Βαρκελώνη από σύγκρουση τρένου – Τουλάχιστον 48 τραυματίες

Πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση- Πρώτη Ανάρτηση 28-07-2017 10:12

Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή το πρωί στη Βαρκελώνη, όταν σημειώθηκε ατύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό Francia, στο κέντρο της πόλης, δίπλα στον ζωολογικό κήπο.

Ιστορικό κέντρο Βαρκελώνης, ώρα 7.30 το πρωί. Η αμαξοστοιχία από το Σαν Βισέντε ντε Καλντερόν φτάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της ισπανικής πόλης και όρθιοι οι επιβάτες ετοιμάζονται να αποβιβαστούν.  Το τρένο δεν σταματά και πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διάζωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη στις 8:15 ώρα Ελλάδος, όταν η αμαξοστοιχία που έμπαινε στο σταθμό δεν σταμάτησε εγκαίρως με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο τέλος της γραμμής. 

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους και ο μηχανοδηγός. Οι δρόμοι γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό έκλεισαν, προκειμένου να φτάσουν γρήγορα στο σημείο οι υπηρεσίες διάσωσης.

Το μπροστινό τμήμα του τρένου, όπως θα δείτε στο βίντεο, έχει καταστραφεί, όπως και το τμήμα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι. Ο Ισπανός υπουργός μεταφορών, ο οποίος μετέβη στον τόπο του ατυχήματος, υποστήριξε πως είχαν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στο τρένο.

Σημαντικό στοιχείο για την εξακρίβωση της αιτίας του ατυχήματος είναι η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών από το σύστημα δεδομένων στην καμπίνα του μηχανοδηγού.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top